Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Magnus Abelvik Rød kan vinne gull i første forsøk: – Vi har det i våre hender

Han har opplevd et skademareritt og har hatt en svært tøff første sesong i Flensburg-Handwitt. Men søndag kan Magnus Abelvik Rød (20) vinne gull i Bundesliga.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har det i våre hender, sier Oslo-gutten til VG foran møtet med Göppingen i et fullstappet Flens-Arena (6300 tilskuere). Den nordtyske klubben kan vinne sitt andre seriegull gjennom tidene.

les også

Sagosen vant «the double» med legenden: – Han er helt fantastisk

– Det er ikke verst om han vinner gull i sin aller første sesong, sier Christian Berge. Landslagssjefen styrte selv spillet i Flensburgs aller beste sesong. Også Johnny Jensen og Kjetil Strand var med da det ble både seriegull, cuptittel og Champions League-finale i 2004.

En nordmann får uansett gull i den høyprofilerte tyske håndball-ligaen. Harald Reinkind har vunnet to år på rad med Rhein-Neckar Löwen, men Mannheim-klubben har snublet på slutten. Mens Flensburg har vunnet de syv siste seriekampene.

Reinkind er en av bare syv norske håndballspillere som har opplevd å vinne Bundesliga. Flensburg står på hodet foran serieavslutningen.

– Vi merker det godt på hele byen at dette er stort, sier Abelvik Rød. Han er endelig skadefri. I januar rakk han bare så vidt EM etter en fingerskade. I mars kostet en smell i ankelen ham flere uker på sidelinjen.

les også

Rødt kort og dansk gull for Bjarte Myrhol: Gjemte seg i garderoben

– Det har vært et krevende første år, beskriver han.

Mot Göppingen sitter Rød på benken fra start mens veteranen Holger Glandorf bekler plassen som høyre bakspiller.

– Glandorf har spilt 17 år uten å vinne Bundesliga. Nå er han giret. Du merker at dette er viktig, beskriver Magnus Abelvik Rød. Sannsynligvis kommer han inn etter hvert for å avlaste Glandorf med forsvarsspill.

– Men jeg er 20 år og har høyere ambisjoner enn å være forsvarsspiller, sier den 204 cm nordmannen med uttalt ambisjon om å bli blant de beste i verden. Denne sesongen har det ikke blitt mer enn 17 mål (på bare 20 skudd), men 11 av dem er kommet i de siste kampene.

les også

Lie Hansen byttet ut etter hat trick: – Men hvorfor faen?

– Han har et fryktelig potensial, mener Christian Berge – som selv sa nei takk til trenerjobben i Flensburg i fjor vinter.

Neste sesong blir det norsk invasjon i Flensburg. Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen kommer inn i den skandinavisk-dominerte klubben på grensen til Danmark.

– Veldig bra også for landslaget. Det kan bety mye for samspillet å ha flere i samme klubb, sier Christian Berge.

Den siste uken har han opplevd Espen Lie Hansen i Champions League-finalen. Bjarte Myrhol og Eivind Tangen har vunnet det danske mesterskapet. Sander Sagosen ble torsdag fransk mester. Mens en landslagsspiller uansett får gull i Bundesliga søndag.

– Det sier noe om at norske spillere har fått en posisjon internasjonalt. Det er gledelig at mange av dem også har klare roller i sine klubber, sier Christian Berge.

Han forbereder nå kampene mot Sveits. VM-kvaliken avslutter denne sesongen. De 5000 billettene til hjemmekampen i Stavanger neste lørdag er så godt som utsolgt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder