TIL FRANKRIKE: Espen Lie Hansen er klar for Champions League-klubben Nantes.
TIL FRANKRIKE: Espen Lie Hansen er klar for Champions League-klubben Nantes. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Lie Hansen til fransk toppklubb

Publisert:
HÅNDBALL

Landslagsspiller Espen Lie Hansen (28) forlater konkursrammede Midtjylland til fordel for den franske toppklubben Nantes.

– Det er en bra klubb med masse gode spillere. Det er en fin mulighet for meg, sier Lie Hansen til VG.

Han er enig med den danske klubben å avslutte sin kontrakt, som strakte seg frem til sommeren. Midtjylland har vært i økonomiske vansker denne sesongen og rett før EM i Kroatia startet, sto Midtjylland i fare for å gå konkurs. Men de berget akkurat inn videre tids drift mens Espen Lie Hansen var på plass i Kroatia sammen med det norske landslaget.

EM ble en liten nedtur både for Espen Lie Hansen og Norge. «Berge Boys» endte til slutt på syvendeplass, mens Lie Hansen fikk relativt lite spilletid og ble i praksis brukt som ren forsvarsspiller når han fikk tid på parketten.

Nå fortsetter klubbnomaden karrieren umiddelbart i Nantes, nummer seks i den franske ligaen. Kontrakten er på halvannet år. Fra før spiller blant annet Norges store stjerne Sander Sagosen i Paris-Saint Germain.

– Fransk håndball har blitt enda bedre siden jeg var der sist, og jeg har mange gode opplevelser derfra, kommenterer den eneste norske spilleren med seriegull i fransk håndball.


Den eksplosive venstrebacken spilte i Dunkerque fra 2012 til 2014 og vant tre titler med klubben – også da kom han fra dansk håndball.

Siden har han spilt i Østerrike, Tyskland og sist Danmark.

Nantes er åtte poeng bak serieleder Montpellier, men kun tre poeng bak Nimes på annenplass. Sagosen og PSG ligger som nummer tre. Nantes er også med i Champions League, der de så langt har gjort sakene sine meget sterkt, og ligger blant annet foran storklubber som spanske Barcelona og den tyske serielederen Rhein-Neckar Löwen.

Denne artikkelen handler om