Nora Mørk båret ut: – Hun hadde veldig vondt

(LHK-Vipers 30-20) Larviks fysioterapeut kan ikke svare på om noe er røket  i ankelen etter at Nora Mørk pådro seg en smertefull skade i kveldens cupkamp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er vanskelig å si nå i akuttfasen. Hun har i hvert fall strukket noen bånd. Noe mer vet vi ikke før vi får tatt noen tester, sier fysioterapeut Guro Horten Solberg og legger til:

– Hun hadde veldig vondt. Slik er det med kraftige overtråkk.

HJELPES UT: Nora Mørk ble båret av banen av Gor Hammerseng-Edin (til høyre), søsteren Thea Mørk og fysioterapeut Guro Horten Solberg (foran). Foto: Eurosport ,

Les også: – Jeg burde operert tidligere

I kamp om ballen

Mørk fikk en motspiller over foten og så ut til å få en vridning i den venstre ankelen åtte minutter før slutt i Arena Larvik. Landslagsprofilen hylte, hadde store smerter og kom aldri tilbake på banen etter å ha blitt båret ut av tvillingsøsteren Thea, Gro Hammerseng-Edin og fysioterapeuten.

– Et slik overtråkk gjør alltid veldig vondt. Men jeg vet ikke hvor langvarig dette blir. Da jeg dro fra hallen var Nora fattet og satt med en stor ispose rundt ankelen i garderoben, opplyser Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

Mørk er en viktig brikke, ikke bare på Larvik, men også på det norske landslaget som har VM i Danmark i desember som sesongens store høydepunkt. Det er drøye fem uker til åpningskampen mot Russland i Frederikshavn.

Tvilsom mot Krim

Larvik drar allerede onsdag morgen til Slovenia der Krim venter i Champions League-kamp fredag. Larvik trenger seier mot gruppens antatte jubo etter å ha slått Baia Mare og tapt for Katrine Lundes Rostov-Don.

– Jeg vil ikke se inn i krystallkulen og spå hvor alvorlig dette er. Jeg har ikke hørt noe annet enn at Nora skal være med dit, sier Tor Odvar Moen.

Fysioterapeut Solberg vil heller ikke spekulere i skadens alvorlighet, men medgir at Krim-kampen nok kan være tvilsom for Nora Mørk.

Lagvenninnen Gro Hammerseng-Edin krysset etter kampen fingrene for at skaden ikke holder Mørk borte i lang tid.

Les også: Hard kamp om Nora Mørk

– Fra der jeg sto, så det ut til å ha gått utover kneet. Men det er nesten en lettelse at det var ankelen. Det er ofte ikke like ille, sa hun til Eurosport.

– Har hatt sin andel

Tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad var kanalens ekspert på cupkampen. Han fulgte Nora Mørk tett i skademaerittet mellom 2011 og 2013. Larvik-stjernen måtte gjennom hele seks jumpers knee-operasjoner før hun vendte tilbake på banen.

– Nora har hatt sin andel og vi får håpe dette blir kortvarig, sier Gjekstad.

Larvik var i føringen i store deler av tirsdagens kamp, men klarte aldri å stikke helt fra Gunnar Pettersens lag fra Kristiansand. Larvik ledet med tre mål ved pause. Det var først de siste ti minuttene av kampen at målene rant inn bak Vipers-målvakt Sakura Hauge.

– Det viktigste var å vinne. Jeg hadde gjerne sett at det gikk litt lettere, sa Hammerseng-Edin.

Også Vipers fikk en spiller skadd tirsdag. Svenske Ulrika Olsson måtte i garderoben på båre etter å ha fått en smell i ankelen.

De øvrige kvartfinalene i kvinnenes NM spilles onsdag. Larvik jakter sin 14. strake NM-finale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder