Baia Mare misset hele syv straffer i mesterligakampen

SCORET VINNERMÅLET: Gro Hammerseng-Edin, som her jubler etter en scoring mot Györ i februar, slo til da det gjaldt som mest mot Baia Mare i kveld. Foto:Trond Reidar Teigen,Scanpix

Ekteparet Hammerseng-Edin ordnet Larvik-seier

(Baia Mare-Larvik 23-24) Anja Hammerseng-Edin (31) ble Larviks toppscorer, og kaptein Gro Hammerseng-Edin (34) satte inn det avgjørende målet da Larvik slet seg til en borteseier i Romania.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

NØKKELROLLE: Anja Hammerseng-Edin hadde en solid kamp for Larvik og ble toppscorer med seks mål. Her er hun avbildet i et møte med Vardar i fjor. Foto:Alf Øystein Støtvig,VG

Larvik tok sin tredje mesterliga-seier og står med seks poeng og full pott så langt i turneringen.

- Dette var en veldig tøff kamp, og vi må slite hardt. Spillemessig er det ikke imponerende, men vi har spillere som står fram når det trengs, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til VG.

Seieren satt veldig, veldig langt inne. Det ble nemlig en svært spennende avslutning i Romania, for etter at Baia Mare hadde ledet stort sett hele veien kom Larvik sterkt da det virkelig gjaldt.

Larviks danske keeper Sandra Toft reddet en straffe da det gjensto fem minutter, og i det påfølgende angrepet utlignet Anja Hammerseng-Edin til 23-23.

Toppscorer med seks mål

Et par minutter senere var det duket for en lekker scoring av ektefellen Gro Hammerseng-Edin. Hun fintet seg fri og lirket ballen forbi Baia Mares keeper.

Anja Hammerseng-Edin kunne punktert kampen da det gjensto 25 sekunder, men skuddet traff innsiden av stolpen. Dermed ble hun stående med seks scoringer, noe som uansett holdt til å bli toppscorer.

Stolpeskuddet fikk for øvrig ingen betydning ettersom Baia Mare rotet bort ballen med en håpløs feilpasning i sluttsekundene etter at vertene hadde tatt timeout med 15 sekunder igjen å spille.

I løpet av kampen misset Baia Mare på hele syv straffer, og mesteparten av æren for det skal keeper Toft ha. Flere av skuddene traff metallet, men keeperen sto for flere perleredninger og ble en meget viktig brikke.

- Målvaktene preger denne kampen i stor grad, og Sandra var meget god på syvmeterne. Da får det gå at vi også brenner noen av straffene, sier Gjekstad som var vitne til at hjemmelaget brant syv av elleve straffer mens Larvik misset på tre av seks.

TILBAKE MED ET BRAK: Sandra Toft sto en meget god kamp for Larvik i kveld. Her er hun i aksjon for Danmark mot Norge i Golden League tidligere denne måneden. Foto:Claus Fisker,Scanpix

Fikk illebefinnende

Keeper Toft fikk for øvrig et illebefinnende på flyet hjem etter at Larvik hadde vunnet 28-23 borte mot polske LKS Lublin. Keeperen måtte bli igjen i København etter en mellomlanding mens lagvenninnene dro videre til Norge, men i kveld var det tydeligvis ikke noe galt med den danske keeperhelten.

- Vi har ikke fått helt svaret på hva som skjedde med henne på flyturen, men hun har tatt diverse allergitester og det er sannsynlig at det var en allergisk reaksjon. Hun er veldig tøff i hodet, og vi er veldig glade for at alt har gått bra med henne, sier Gjekstad.

Med tre seirer står Larvik med seks poeng og er så godt som videre fra sin gruppe, men Gjekstad understreker viktigheten av å ta flere poeng.

- Vi må bare kjøre på fremover siden vi tar med oss poeng inn i mellomspillet. Det er noe Györ og Viborg også kommer til å gjøre, så vi har ikke råd til å slippe oss ned, sier Gjekstad.

Neste mesterligakamp for det norske storlaget er hjemmemøtet med Baia Mare 8. november.

PS! Camilla Herrem kom inn for Baia Mare i 2. omgang, men fikk ikke satt sitt preg på kampen.

Mer om

  1. Norsk håndball
  2. Larvik HK
  3. Gro Hammerseng-Edin

Flere artikler

  1. Ustoppelig med 20 mål i Champions League-kvartfinalene: Nora Mørk klar for ny «Budafest»

  2. Gro Hammerseng-Edin kan forlenge karrieren

  3. Larvik slet seg til viktig seier i mesterligaen

  4. Vant sin 10. strake seier i Champions League: Larvik satte Heidi Løke på plass

  5. Wojtas reddet Larvik mot gamleklubben

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder