HÅNDBALLPAR: Einar Sand Koren og Linn-Kristin Riegelhuth avbildet i 2011 - et år de begge ble sluttspillmestere i håndball, med henholdsvis Haslum og Larvik.
HÅNDBALLPAR: Einar Sand Koren og Linn-Kristin Riegelhuth avbildet i 2011 - et år de begge ble sluttspillmestere i håndball, med henholdsvis Haslum og Larvik. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Riegelhuth Koren venter barn – mister VM

HÅNDBALL

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (30) er gravid. Dermed må Norges håndballjenter klare seg uten venstreslegga i VM.

Publisert: Oppdatert: 28.05.15 13:46

Riegelhuth Koren giftet seg med håndballkjæresten Einar Sand Koren for fire år siden. Nå skal familien på to bli til tre.

– Dette er veldig stas og en gledelig nyhet for oss. Vi gleder oss til å bli en liten familie og har en spennende tid foran oss, sier hun til handball.no.

30-åringen var banens gigant med sine ti mål på ti forsøk i EM-finalen i desember. Til vinteren er det VM i Danmark, men det blir uten «Linka» på banen.

Hun ser imidlertid ikke på graviditeten som noe farvel til topphåndballen.

- Ambisjonen min er å komme tilbake i toppform og spille håndball både for landslaget og Larvik. Når det vil bli, får vi komme tilbake til etter fødselen, sier hun.

Les også: 65 år gammel kvinne gravid med firlinger

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gratulerer landslagsprofilen.

– Først og fremst vil jeg si at vi i trenerteamet gleder oss på Linka og Einar sine vegne. De kan glede seg til det største, nemlig å bli foreldre, sier han til handball.no.

– Alle lag vil merke at de mister en så god spiller og kontinuitetsbærer som «Linka». Men det gir andre unge, venstrehendte muligheten til å prege landslagets høyrekant i tiden fremover og melde seg på i kampen om en VM-plass. Og som hun selv sier, vi får se hva fremtiden bringer, fortsetter landslagssjefen.

Riegelhuth Koren har 268 landskamper for Norge, og er nummer tre på listen over de med flest kamper.

Her kan du lese mer om