MØTTE OVERMAKTEN: Bjarte Myrhol leverte høy internasjonal klasse og satte Steffen Stegavik på plass i Terningen Arena. Foto: Ola A. Thorset , Østlendingen

Myrhol en klasse bedre enn Elverum

ELVERUM (VG) (Elverum-Skjern 23-37) Her setter Bjarte Myrhol skapet på plass. Landslagskapteinen var minst en klasse bedre da Elverum ble knust i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg er overrasket. For første gang denne sesongen klarte vi å fullføre en kamp helt ut. Jeg var veldig nervøs før kampen. Dette var en kamp som betydde mye for meg. Gjennom hele oppveksten var jeg på familiehytta et par kilometer fra hallen her, sier Myrhol til VG. Hele familien hadde tatt turen fra Oslo og ladet opp med besøk av strekspilleren på hytta lørdag kvelden.

Stegavik bommet på alt

33-åringen fulgte opp med å kneble Elverums playmaker Steffen Stegavik. I tillegg til å score på seks av syv skudd i gjensynet med Norge. Bedre kan det nesten ikke gjøres. Bjarte Myrhol ble kåret til banens beste spiller foran et fullsatt Terningen Arena med skuffede 2200 hjemmesupportere.

– Dessverre er vi ikke på høyden. Når vi bommer på så mange skudd og gir bort store rom i forsvar, så blir det slik, oppsummerer Stegavik. han bommet på alle sine seks skudd i konfrontasjonen med Myrhol.

– Jeg la merke til det, sier en fornøyd Myrhol, som spilte sin første klubbkamp i Norge siden han forlot Sandefjord for 10 år siden.

Elverums matchplan gikk blant annet ut på å tette rundt ham på streken. Myrhol svarte med å score kampens første mål.

Les også: Myrhol til Danmark - bra for Norge

Skjern hadde etterpå ingen problemer med å sikre seg to nye poeng mot et Elverum som aldri klarte å henge med i tempo og taklinger i forsvar. Dermed ble hjemmedebuten i Champions League en stor nedtur etter seieren i Sveits.

Overtallskatastrofe

– Vi tapte i alle spillets faser. Det verste var at vi slapp inn ni mål med en mann mer på banen, oppsummerte Michael Apelgren. Elverum-treneren har opplevd tre blytunge tap etter åpningsseieren over Kadetten Schaffhausen.

Stegavik serverte noen fine baller, men scoret ikke et eneste mål på klubben fra Jylland. Elverum ble utspilt etter alle kunstens regler av gruppefavoritten. Heller ikke bakspillerkollegaene Nikolaj Mehl og Luka Mitrovic hadde dagen da de traff, mens høyrekanten Jonas Burud scoret på ett av syv skudd.

André Lindboe imponerte med fine straffer, gode skudd og til sammen ni mål. Også strekspillerne Aleksander Børresen og Petter Øverby traff godt, men som lag var Elverum sjanseløse.

Skjern tok kommandoen direkte. Danskene ledet 6-2 allerede etter åtte minutter og kontrollerte det meste før pause.

Elverum kom aldri i gang med hverken forsvars- eller keeperspill. Målvakt Morten Nergaard reddet 20 baller mot Kadetten Schaffhausen, men sto med stusslige fire redninger på 22 skudd i 1. omgangen.

Søndergaard herjet.

To ganger europamester Kasper Søndergaard fikk styre som han ville, Den danske venstrehånden vekslet på å score, spille opp høyrekant Rene Rasmussen (åtte mål) og Myrhol på strek.

Elverum fikk seg en leksjon i internasjonalt nivå og lå under 12-18 allerede ved pause. Skjern gjorde to tekniske feil og traff på nesten av 70 prosent av skuddene.

Resten ble på grensen til det pinlige for hjemmelaget. 14-målstap minner om den vonde opplevelsen FyllingenBergen hadde som forrige norske herrelag i Champions League for seks år siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder