LANDSLAGSVETERAN: Bjarte Myrhol er den ene av tre spillere i landslagstroppen med over 100 kamper for Norge denne gangen. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Myrhol: – Nå kan jeg pleie de jeg elsker mest der hjemme, det føles godt

HOLMENKOLLEN (VG) Færre reisedøgn, håndball på høyt nivå og mye mer tid sammen med barna gjør at Bjarte Myrhol (33) mener det er lenge, lenge til han skal vurdere å legge opp som håndballspiller.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg er positivt overrasket over hele situasjonen. Det er mange gode håndballkamper med masse trøkk. I tillegg kan jeg pleie de jeg elsker mest der hjemme, og det føles utrolig godt, sier Myrhol til VG.

Denne våren tok han farvel med klubben sin gjennom seks år, Rhein-Neckar Löwen. I sin siste kamp mottok han voldsom hyllest fra fansen, og for første gang i klubbens historie valgte de å frede en drakt. Myrhols trøye, med nummer 18 på ryggen, ble heist oppunder taket til fredning.

Seremonien markerte punktum for en nesten ti år lang karriere i tysk håndball for Myrhol, som tok med seg kona Charlotte og barna Veslemøy og Rasmus, og flyttet til Danmark. Der har han denne høsten fortsatt karrieren i Skjern.

LADER TIL EM: Bjarte Myrhol, her under forrige EM, er samlet med landslaget i Oslo denne uken for å spille Golden League. I januar venter EM i Polen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Stor kontrast

Bjarte Myrhol er som vanlig blid og avslappet når VG møter ham i Holmenkollen. 33-åringen har reist den korte veien hjem til Norge for å delta på landslagssamling - de norske håndballherrene skal denne uken spille Golden League, og første kamp gikk mot Island torsdag kveld. Det endte med et sviende ettmålstap. I går ventet Danmark i kamp nummer to, også det ble tap, 33-28.

Myrhol synes det er fint å spille med flagget på brystkassa igjen, og storkoser seg med å spille håndball i sin nye tilværelse.

– Det er høyt nivå i dansk håndball. Jeg var ikke klar over at det ikke ville bli en eneste lett kamp. Vi må kjempe og gi alt vi har for å ta poeng i alle kamper, sier han.

Overgangen fra tysk til dansk håndball har blant annet redusert antall reisedøgn betraktelig for Myrhol. Det merkes på hjemmebane.

– Det føles godt når barna begynner å gråte og de like gjerne klatrer opp på fanget til pappa som til mamma. Det er virkelig flott, sier han.

– Det er en ganske stor kontrast. Jeg trives veldig godt med det. Jeg har alltid hatt det bra, men det å kunne være så mye sammen med de små, samtidig som jeg kan spille på et høyt nivå, det er bra. Det finnes én god indikator; jeg vet jeg ville gjort det samme valget igjen om jeg skulle valgt på ny, sier han.

Myrhol ser for seg at han kan bli i Danmark lenge. Akkurat nå er håndballhverdagen såpass fin at han kan tenke seg å spille i mange, mange år til.

– Slik jeg ser det nå er det lenge til jeg skal tenke på å legge skoene på hylla. Jeg tror ikke det går an å ha en bedre jobb enn den jeg har akkurat nå, smiler han.

Les også: Babylykke for Myrhol etter kreften

Stor uvikling i landslaget

Myrhol har nettopp vært vitne til et generasjonsskifte på landslaget, og det er ikke mange veteraner igjen ved siden av ham selv. Men midt i intervjurundene i Kollen slår han seg ned sammen med én av dem, Erlend Mamelund, og de to fleiper og tuller om hvordan det er å være romkamerater på samling.

Sammen med Ole Erevik er de to de eneste med over 100 landskamper i Christian Berges Golden League-tropp.

– Jeg ser tydelig forskjell på det laget som er her nå, og det som vi hadde så sent som for ett år siden. Vi begynner å få flere og flere spillere som spiller regelmessig ute i klubbene, og som har sentrale roller. Det er en positiv utvikling. Hvis pilen fortsetter å peke i denne retningen, og vi fortsetter å produsere talenter som kan pushe oss gamlingene, så ser dette riktig bra ut, smiler Myrhol.

PS! I kveld skal Norge møte Frankrike til siste kamp i Golden League. Den har kampstart klokken 18.15.

Les også: Stjerneskuddet Sagosen: – Jeg er respektløs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder