FORTSETTER PÅ TV: Frode Scheie er sykemeldt fra Drammen HK, men fortsetter kommentatorjobben av håndballkamper på TV. Her sammen med ekspertkollega Randi Gustad i TV 2 under EM i 2014.

FORTSETTER PÅ TV: Frode Scheie er sykemeldt fra Drammen HK, men fortsetter kommentatorjobben av håndballkamper på TV. Her sammen med ekspertkollega Randi Gustad i TV 2 under EM i 2014. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Scheie sykmeldt i Drammen HK - kommenterer kamper på Viasat

Håndballprofilen til VG: – Det gir meg glede å kommentere kamper

Frode Scheie (48) er sykmeldt for fire nye uker fra jobben som daglig leder i kriserammede Drammen HK. Men fortsetter å kommentere håndballkamper for Viasat.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det gir meg glede å kommentere kamper. Det er positivt for meg i den situasjonen jeg er i. Alt er avtalt med min lege og NAV, sier håndballpersonligheten til VG.

Fra Europatopp til bunn: Mareritt for Drammen HK

Frode Scheie ble i desember sykemeldt fra jobben i Drammen rett etter at han hadde jobbet som håndballekspert for TV 2 under kvinne-VM i Danmark.

USIKKER: Frode Scheie er ikke sikker på om han kommer tilbake som daglig leder i Drammen HK. Foto: Frode Hansen , VG

I januar kommenterte han hjemme fra Norge 16 kamper for Viasat under herre-EM i Polen. Samtidig ble sykemeldingen utvidet.

Denne uken opptrer han som kommentator når Harald Reinkinds Rhein-Neckar Löwen onsdag møter Scheies gamle klubb Flensburg-Handewitt i tysk Bundesliga.

Fra desember: Måtte VM-bade i Danmark etter tapt veddemål

– Jeg blir ikke sliten av denne jobben. Jeg har fått med meg at mange stiller spørsmål ved hvorfor jeg kan kommentere samtidig som jeg er sykmeldt. Men det har altså med å gjøre at de to jobbene er helt forskjellige. Hvis en revisor brekker benet som Vålerenga-spiller, kan han fortsatt fungere som revisor, argumenterer Scheie, som i august skal være TV 2-ekspert under OL i Rio.

Scheie understreker at avtalen med Viasat om den omfattende EM-kommenteringen ble gjort i august, og at han nå kommenterer langt færre kamper for Viasat.

Kastet ut av DHK: Frank Løke trente vekk 27 kg

Han vil ikke gå nærmere inn på sitt sykdomsbilde. Sykmeldingen i Drammen gikk opprinnelig ut mandag, men den daglige lederen opplyser at han er ute av jobben i fire uker til.

– Jeg sitter i forhandlinger og har ikke tid til å kommentere det nå, sier Leif Kronstad, fungerende styreleder i DHK.

Drammens Tidende har tidligere skrevet:

«Scheie-saken er en personalsak Kronstad hverken vil eller kan si noe om, annet enn at styret deler den rettsoppfatningen som ganske sikkert er gjengs hos det norske folk, at er man sykmeldt i sin hovedjobb, så kan man ikke jobbe for andre i den perioden man er sykmeldt».

– Jeg har ingen kommentar nå, gjentar Kronstad til VG.

VG Sportens podcast: Dette valentines-stuntet endte i fiasko

Frode Scheie legger ikke skjul på at han er usikker på fremtiden i Drammen hvor han på 1990-tallet var med på klubbens største triumf – seieren i Europacupen.

– Jeg er i tenkeboksen, sier Scheie. Uten å ville utdype utover at han har hatt «lange arbeidsdager og uker» siden han ble ansatt våren 2014. Dan daglige lederen vil heller ikke kommentere klubbens økonomiske og sportslige problemer.

– Men det gleder meg at DHK har tatt tre poeng på de to siste kampene, sier han.

Frode Scheie bor i Drøbak. Der trener han laget til sønnen.

– Det gir meg mye av den samme glede som å kommentere håndball. Ellers går jeg turer med bikkja og prøver å komme meg i form igjen. Nå skal vi på skitur, sier Frode Scheie til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder