HEIER PÅ PAPPA: Magnus Jøndal storspiller i VM. Da er det hyggelig å ha med kona Emilie og deres snart to år gamle Sofie. Foto: Jostein Overvik

Magnus Jøndal har suksess med Sofie (1) på tribunen: – Det gir bedre harmoni

HERNING/OSLO (VG) Magnus Jøndal (30) øser inn i mål i håndball-VM. Alt tyder på at det hjelper å ha familien på plass i Boxen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I fjorårets EM i Kroatia var lille Sofie bare ni måneder. Det ble lange uker borte fra henne.

Nå er mamma Emilie og Sofie på plass når pappa spiller - og etter 10-målsseieren over Østerrike fikk han noen minutter sammen med dem. I kveld skal superkanten og håndballgutta ut i ny kamp mot Chile (kl. 18.30 - TV 3).

les også

Bjarte Myrhol før storkampen: – Danmark er en liten favoritt

– Det er godt å se dem og få noen ord med dem, sier Jøndal til VG under tribunen i Boxen. Hans to nærmeste har de to siste kampene tatt bilturen opp fra hjemme i Flensburg for å se pappa storspille i VM.

Jøndal hadde en føling i låret under tirsdagens trening, men er spilleklar mot Chile. Han trente alternativt med manuellterapeut Harald Markussen.

– Men det er ikke noe vi bruker mye energi på, sier Berge.

Scoringsprosenten til venstrekanten har økt fra 53 i fjorårets EM (18 mål på 32 skudd) til formidable 91 prosent (20 mål på 22 skudd i Herning). Christian Berge mener at forskjellen kan være at Magnus Jøndal nå har sin lille datter og familien på plass.

Se hva lagkameratene sa om Jøndal etter VMs første kamp:

Landslagssjefen gleder seg selv til hans familie kommer til Danmark. At VM går så nærme Norge - og Tyskland, der mange av de norske spiller, gjør at mulighetene for familiebesøk er gode.

– Det er en klar fordel at familiene kan komme på besøk. Du får energi av å møte dine kjære, sier Berge til VG.

PAPPA: Bjarte Myrhol prøver å holde styr på barna Veslemøy og Rasmus etter kampen mot Tunisia. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Facetime er ikke det samme! Jeg merker at vi får bedre harmoni i dette mesterskapet. Fordi vi er nærmere hjemme, får spillerne se sine familier.

Bjarte Myrhol har hatt besøk av sin kone og to barn - som bor i Skjern, bare en halvtimes kjøretur unna Herning, der Norge spiller sine kamper.

les også

VG-børsen: Espen Christensen glitret med redningsprosent 57

– Det var veldig hyggelig å ha dem her. Det var to trøtte barn som var på håndballkamp, sa strek-kjempen etter kampen mot Tunisia, der både kona Charlotte og de to barna Rasmus (6) og Veslemøy (4) var på tribunen.

Jøndal innrømmer at det ble lenge å være borte fra sine kjære under Kroatia-EM i fjor.

les også

Sander Sagosen om Danmark: – De har et enormt press

– Du kjenner på det, men sånn er det.

Myrhol og Jøndal er to av fem VM-spillere som har barn. Det har også Kristian Bjørnsen, Espen Christensen og Harald Reinkind. Og Henrik Jakobsen og Eivind Tangen (som er sammen med håndballspilleren Stine Skogrand) venter barn i vår.

Blant trenerne har både Christian Berge og Steinar Ege to barn og Børge Lund ett.

På kvinnelandslaget har det aldri vært flere mødre enn nå. Håndballforbundet prøver å legge til rette for opptrening etter fødsel. Håndballjentene har også gjennom mange mesterskap hatt besøk av familien under mesterskap. Heidi Løke fikk se sine to sønner i Nantes under EM før jul.

Gøran Johannessen og Magnus Jøndal har spilt i samme klubb lenge. Det gir resultater:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder