GODTER SEG: Alexandra Lacrabère (t.h.) var glad for å slå norske jenter som hun mener viste mangel på respekt før kampstart. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Fransk stjerne mener Norge var respektløse: – Deilig å se Nora Mørk gråte

Den franske stjernen Alexandra Lacrabère (30) legger ingenting imellom i beskrivelsen av det norske landslaget etter VM-finalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Du ser at de har mangel på respekt. De smilte før kampen. Men vi tvilte aldri på oss selv, sier Lacrabère i mandagens papirutgave av den franske avisen L'Équipe.

Les mer: Frank Løke fyrer løs mot Thorir Heigeirsson

Avisen skriver at de franske jentene, som slo Norge 23-21 i en høydramatisk VM-finale i Hamburg søndag, lot seg motivere av det som beskrives som «arrogante holdninger» fra Thorir Heigerssons jenter, som var storfavoritter før kampstart.

– Det var deilig å se Nora Mørk gråte på slutten, sier Lacrabère om VM-toppscoreren som forgjeves scoret syv mål i finalen.

Den tatoverte 30-åringens feiring i pressesonen fikk Heidi Løke til å reagere:

Kurtovic: – De kan heller fokusere på seg selv

VG var i kontakt med Mørk på Gardermoen mandag ettermiddag. Hun rakk ikke å bli konfrontert med uttalelsene til Lacrabère før hun gjorde det klart at hun ikke var interessert i å svare på spørsmål.

Deretter forsvant hun fort ut av flyplassen sammen med hunden Panda, som hun har snakket med over FaceTime hver dag gjennom hele mesterskapet:

– Jeg vet egentlig ikke hva de sikter til. Jeg kjenner meg ikke helt igjen i det, i hvert fall, sier Amanda Kurtovic etter å ha landet på Gardermoen.

Analyse: 10 grunner til tidenes verste VM-tap

– Hva slags tanker gjør du deg om uttalelser som at hun synes det var deilig å se Nora Mørk gråte?

– De kan heller fokusere på seg selv, egentlig, og være glad for det gullet. Og legge bort det andre, sier Kurtovic.

Norges keeper Kari Aalvik Grimsbø sier også at hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen til Lacrabère, og at hun ikke ønsker å kommentere utspillet om Mørk.

Landslagstrener Thorir Heigersson har ikke besvart VGs henvendelser mandag ettermiddag.

Hergeirsson er lei: – Mange som er lite ydmyke

Til TV-kanalen TF1 sier Lacrabère at de lot seg motivere av alle de norske supporterne som «var imot» dem. Hun sier også at hun vurderte sin egen finaleprestasjon som «elendig», men at hun «la alt sitt raseri» i det siste målet.

Derfor ble det ikke Tore Tang-sang fra Camilla Herrem:

– Ville ikke likt å være i Stines posisjon

Grace Zaadi, kåret til mesterskapets beste midtback, sender et lite stikk i retning Stine Bredal Oftedal, som før finalen ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.

– Det er tilfredsstillende å bli kåret til beste midtback, men jeg driter i det. Jeg kunne vært mesterskapets dårligste, men jeg ville ikke byttet bort gullmedaljen for det. Jeg ville ikke likt å være i Stines posisjon, sier Zaadi.

Gråtkvalt Oftedal selvkritisk: – Derfor er det ekstra kjipt

Béatrice Edwige vurderer at Frankrike «tråkket på», altså knuste, de norske jentene.

VM-suksessen har fått mye oppmerksomhet i Frankrike. Håndballjentene prydet forsiden til landets største sportsavis L'Équipe dagen derpå, og kampen ble fulgt av hele 4,3 millioner seere, med en toppscore på 6,9 millioner ved kampslutt, ifølge L'Équipe.

Kommentar: Håndballjentene sprekker under press

Dette sa Nora Mørk på sølvbanketten:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder