BEST I FREDRIKSTAD: Jenny Sandgren  plukket 21 skudd da Sola og Camilla Herrem (i bakgrunnen) ble slått.
BEST I FREDRIKSTAD: Jenny Sandgren plukket 21 skudd da Sola og Camilla Herrem (i bakgrunnen) ble slått. Foto: Trond Solberg VG

Fredrikstad knuste Herrem & co.: – En forbannet god start

HÅNDBALL

FREDRIKSTAD (VG) (Fredrikstad-Sola 30-25) I seriestarten slo de Larvik på bortebane. I ettermiddag fortsatte nyopprykkede Fredrikstad suksessen. Anført av Jenny Sandgren.

Publisert: Oppdatert: 10.09.17 18:47

Den svenske keeperen var glimrende da Larvik sensasjonelt ble satt på plass. I Kongstenhallen fortsatte hun med 21 redninger. Camilla Herrem (3 mål/4 skudd) slapp veldig sjelden til, mens eliteseriens toppscorer sist sesong, Tonje Nøstvold (5 mål/12 skudd) ikke helt hadde dagen i Østfold.

Les også: Larvik åpnet med sjokktap mot Fredrikstad

– Vi har fått en forbannet bra start, altså. Men vi må beholde beina på jorden. Det handler fortsatt om å ha tre lag bak seg, sier trener Christer Karlsson. Håndballpersonligheten «CK» har trent det som er av lag i Göteborg. Nå har han løftet Fredrikstad fra nedre halvdel av 1. divisjon og til toppen av eliteserien i løpet av sine to år i Norge.

Hele Kongstenhallen med 643 tilskuere reiste seg og sang «Seiern er vår» det siste minuttet.

– Det er bare andre seriekamp. Så vi vet jo ikke hva som skjer. Men Fredrikstad spiller bra og har gode spillere, roser Camilla Herrem.

Ros til Hegh Arntzen: – Et av Europas største talenter

Sola er tippet på tabellens øvre halvdel, men Herrems moderklubb har fått en barsk start med hjemmetap for Storhamar og et klart nederlag mot nyopprykkede Fredrikstad. Det gikk også tregt i NM-kampen sist onsdag. Grane ble slått med bare ett mål.

– Det er skuffende. Men kan ikke grave oss nå. Vi må bruke treningene og reise oss, sier verdens kanskje beste venstrekant de siste sesongene. Hun kommer fra Vardar og Champions League-finalen og hjem til stor oppmerksomhet. Den yngre håndballfansen i Fredrikstad samlet seg aller mest rundt Herrem etter kampen.

– Det går helt fint, sier hun etter svært mange selfies fulgte opp det tunge tapet.

Etter en nervøs 1. omgang med Sola-ledelse slapp Karlssons lag løs alt etter pause. Sola ble statister mens strekspilleren Louise Karlsson traff på alle sine seks skudd i kampen. Tvillingene Nora og Hedda Lande Thulin satte opp farten sammen med nykommeren fra Randers, Martine Moen og skuddvillige Ida Marie Wernersen. Sola kunne hverken matche Fredrikstads fysikk eller fart.

Men aller best var Jenny Sandgren. 23-åringen er hentet opp fra Göteborg sammen med toppscoreren på streken, Louise Karlsson.

– Jeg har vært overraskende bra. Nå vil jeg holde dette nivået, sier Sandgren som Sveriges landslagssjef, Henrik Signell, også har merket seg.

– Det kult at jeg er i bildet, sier hun.

Har du lest denne? Derfor sto Løke over første seriekamp.

Fredrikstad ser rett og slett ikke som et nyopprykket lag – og suksessen kommer til å fortsette i neste seriekamp mot Glassverket.

– Andre klubber blir mer og mer oppmerksomme på oss. Men vi må bare fortsette å gå for fullt i 60 minutter og se hvor det tar oss, mener Jenny Sandgren.

Sola hadde føringen i det aller meste av 1. omgang. Fredrikstad virket litt preget av at de har vært i fokus siden Larvik-seieren og ledet bare en gang – 13–12.

Camilla Herrem dominerte på ingen måte omgangen, men markerte seg med å kontre inn 14-13-ledelse til Sola rett før pause. Hennes eneste scoring de første 30 minuttene. Herrem slapp til litt mer etter pause, men Sola var sjanseløse da Fredrikstad satte opp farten. De 18-årige søstrene Lande Thulin fra Sarpsborg var glimrende i hjemmedebuten for Fredrikstad.

– Tvillingene var to forsiktige småjenter i begynnelsen av august. Jeg er svensk og eldre og liker forsvarsspill. De har tatt svært store steg, mener Christer Karlsson.

Her kan du lese mer om