DRAR HJEM: Camilla Herrem kommer hjem til Sola etter 11 år i andre klubber. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Camilla Herrem vender hjem – comeback i Sola

Camilla Herrem (30) vender hjem fra profflivet. Hun gjør comeback i moderklubben Sola etter 11 år i Byåsen og utlandet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er på tide å komme hjem. Alle som kjenner meg vet at jeg er hjemmekjær. Jeg savner både Steffen (Stegavik) og familien. Nå er det på tide å slutte å leve i en koffert, sier hun selv og lover at det blir for godt.

– Det har alltid vært en drøm for meg å komme hjem.

Les også: Herrem tjener fett i Makedonia

Den overraskende overgangen fra Vardar i Makedonia ble offentliggjort på en pressekonferanse klokken 12.00. Herrem var opprinnelig bundet til Skopje-klubben ut neste sesong, men avslutter nå utenlandsoppholdet med Final 4 i Champions League neste helg.

– Det hadde vært fantastisk stort for meg å avslutte med å vinne Champions League, sier hun.

– Camilla ønsket å komme hjem til mann og hus. Vi har lirket henne ut av kontrakten med Vardar. Vi er veldig takknemlige for at Vardar har vist sånn storsinn og forståelse for Camillas situasjon. Hun har skrevet en 3-årskontrakt med Sola og satser videre på landslaget mot Tokyo-OL i 2020, opplyser hennes agent Øystein Dalen til VG.

– Jeg har snakket med Thorir (Hergeirsson) om dette, sier hun og lover full satsing de neste årene.

Lagvenninnene hyller: – Verdens beste venstrekant

– Jeg vil fortsette om å kjempe om en plass på landslaget. Jeg vet hva som skal til, og vet at det er mulig å få til i Sola.

SKAPTE BRÅK: Det ble bråk da Camilla Herrem stilte på dette reklamebildet for Sola i 2005. Lokalavisen Sola Bladet sensurerte annonsene av juniorlandslagsspilleren. Foto: Dag Magne Søiland

– Mine ambisjoner høye. Jeg håper å forsterke Sola, sier hun og får drakt nummer 77 i klubben.

NRK sendte pressekonferansen fra Åsenhallen direkte. Herrem var med på Skype fra Makedonia.

Ektemannen Steffen Stegavik har denne sesongen spilt for Rogaland-klubben Nærbø.

– Det aller største er å flytte hjem til Steffen og familien.

Herrem og ektemannen har vært sammen i 11 år, men har bare bodd sammen i tre av dem. Herrem passerte 30 sist høst. På spørsmål om hun har lyst på barn svarer hun:

– Selvfølgelig. Jeg blir jo ikke yngre. Vi får ta det som det kommer. Men vi har ikke planlagt noe.

Herrem kjente på ensomheten: – En tom følelse i kroppen

Venstrekanten fortalte til VG under håndball-VM i desember at hun tjente fett på Balkan og sparte til hus hjemme på Sola. Det gikk bare noen måneder før huskjøpet var på plass. 1. juni overtar paret sitt nye hjem. 1. august starter kontrakten med klubben.

Sola endte på 8. plass i årets Grundig-liga med 12 poeng på 20 kamper. Hennes nye klubb ble slått ut av Vipers i sluttspillet. Der gjenforenes hun med tidligere landslagsspiller, Tonje Nøstvold.

– Tonje har vært helt fantastisk denne sesongen og står i spissen for mange unge og lovende spillere, mener hun.

Camilla Herrem vil neppe få den samme millionlønnen i Sola som i Makedonia.

– Men dette er en god avtale for alle parter, sier agent Dalen uten å ville røpe noe mer rundt det økonomiske.

Camilla Herrem vil først og fremst være håndballspiller i Sola. Men er åpen for å hjelpe klubben med markedsmessige ting og kan ifølge agentene tenke seg å bidra til undervisningen av unge spillere både i klubben og gjennom skoleverket.

– Jeg har veldig lyst til å hjelpe yngre på håndballinjen, sier hun og har allerede hatt samtaler med Sola Videregående Skole.

Herrem skadet på kjøkkenet: – Jeg kastet opp

Venstrekanten spilte åtte sesonger i Byåsen etter at hun forlot Sola. De tre siste sesongene har hun spilt for Baia Mare i Romania og danske Holstebro før hun dro til Makedonia.

Herrem vant cupvinnercupen med Holstebro sist sesong. Det er hennes foreløpig eneste triumf internasjonalt på klubbsiden, men med landslaget har Norges visekaptein vunnet ett OL-gull, to VM-gull og fire EM-gull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder