STORSPILTE: Katrine Lunde frustrerte motstanderne da hun stengte buret mot Budocnost. Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Vipers på vei mot «final four» etter sterk borteseier

(Budocnost - Vipers Kristiansand 19–24) Anført av Henny Reistad og Katrine Lunde vant Vipers den første kvartfinalen i Champions League i Montenegro.

Når det gjensto tre sekunder av kampen fikk Henny Reistad rødt kort etter sin tredje utvisning. Men da var kampen allerede avgjort og laget fra Kristiansand fikk en strålende start på kvartfinaleoppgjøret mot storlaget Budocnost.

Reistad scoret seks mål, og Katrine Lunde frustrerte hjemmelaget med redning etter redning. Vipers leverte sterkt forsvarsspill og vant til slutt med fem mål.

Returkampen spilles neste lørdag i Aquarama i Kristiansand, og Vipers har nå alle muligheter til å ta seg videre til finalehelgen i Budapest i mai.

– Det er helt sykt digg. At vi vinner med fem mål, som også er det meste vi ledet med underveis i kampen, er veldig imponerende. Særlig når det skjer på bortebane og i denne hallen, sa Reistad til Fædrelandsvennen.

På forhånd hadde man forventet trykk fra hjemmesupporterne.

– Det er en heksegryte som venter oss i Podgorica i den første kampen, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til VG i forkant av kampen.

Bakkerud storspilte mot Györ

Også «norske» Györ vant den første semifinalen, men det var knepent. Ingvild Bakkerud storspilte for Odense og scoret 11 mål, men også landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var het og scoret 8 mål.

– Hadde det ikke vært for Stine Bredal Oftedal kunne vi absolutt ha vunnet denne kampen, sa Odense-trener Jan Pyttlich til DR.

Nora Mørk satt på benken, men fikk ikke smake på Champions League-håndballen igjen da Györ slo Odense 29-28 borte søndag. Det var første kamp i kvartfinalen. Kari Aalvik Grimsbø, Veronica Kristiansen og Kari Brattset spilte også for det ungarske laget.

Györ er tittelforsvarer i Champions League.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder