FANT TRØST: Mens Spania jublet sammen med VM-maskoten fant Emilie Hegh Arntzen frem til faren på sidelinjen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Gikk til pappa etter tapet: – Godt å gi trøst

KUMAMOTO (VG) Emilie Hegh Arntzen (25) slet tungt i semifinalen. Drømmen om VM-gull ble knust og mens spanjolene jublet for finaleplassen endte 25-åringen i armene på pappa.

– Jeg er jo faren hennes. Jeg selvsagt glad i henne uansett hvordan det går på banen, sier Ketil Arntzen til VG.

Han har selv trent Gjerpen i eliteserien og var i det norske trenerteamet under VM i 1990. Emilie Hegh Arntzen kaller ham sin egen coach i VM. Men etter seksmålstapet var faren bare pappa på sidelinjen.

– Dette var vondt for alle sammen. Det var godt å gi trøst til Emilie. Men de burde jo fått litt trøst alle sammen, mener Ketil Arntzen.

les også

Semifinalen endte i tåreflom: – Dette gjør ekstra vondt

– For egen del så er jeg ikke strålende fornøyd, for å si det slik, sier datteren. Hun havnet etter hvert i store problemer i 1. omgang med fem personlige feil i løpet av kort tid.

– Hvorfor kom feilene?

– Jeg vet ikke om vi kommer på kryss eller om vi kommer bredt. Da får vi dårlig rytme. De er flinke til å gjøre oss usikre – og da gikk vi ikke tøft nok på mål selv, forklarer hun.

– Vi spilte kanskje med litt høye skuldre og ble litt stresset. Tenkte for mye på hva som sto på spill. Det hadde betydd mye å komme til en VM-finale, sier bakspilleren som til daglig spiller i Vipers.

Hun har hatt et VM med store svingninger. Det har gått fra 47 assist til 21 feil. Fra 31 mål 37 bomskudd. Ustabiliteten har også preget Norge.

les også

Emilie Hegh Arntzen skjermer seg mot kritikken

Ketil Arntzen mener likevel håndballjentene har gjort et godt VM, men en dårlig semifinale.

– Hvis vi ser på dette med litt realisme så spiller de mot den ypperste eliten i verden. I dag ble det tap. Sånn er livet, sier han.

På VGs spillerbørs ble både Emilie Hegh Arntzen og Stine Bredal Oftedal kun belønnet med tre av 10 mulige poeng. Duoen som skal drive det norske spillet gjorde til sammen 10 feil. Da er det nesten umulig å vinne.

FADERLIG STØTTE: Emilie Hegh Arntzen med faren Ketil Arntzen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

– Spanjolene var taktisk gode og vi hadde ikke noe å by på. Det virket som det norske håndbrekket var på, sier Ketil Arntzen.

Spania kjørte helt uten bremser. Nerea Pena har vært blant verdens beste spillere i 10 år.

Stine Bredal Oftedal gråt sine tårer etter tapet:

Hun har spilt en EM-finale (2014), som endte med tap for nettopp Norge med debutanten Hegh Arntzen plassert på innbytterbenken gjennom hele kampen.

Nå er de spanske jentene endelig klare for VM-finalen som herrelandslaget deres vant både i 2005 og 2013.

– Dette var vår finale. Vi var forberedt på alt. Så får vi se hvor gode vi klarer å være på søndag, sier Pena foran møtet med Nederland. De har heller aldri vunnet VM.

les også

Folkebørsen: Best for sjanseløse Norge

– Vi spilte en perfekt kamp, sier hun og fylte til alt overmål 30 år fredag.

– Finaleplassen var mitt livs beste gave. Jeg hadde ikke forventet dette, sier Pena og gir VG en klem midt i gleden. De spanske jentene er kjent for å kunne kose seg - også under mesterskap.

– Og nå skal dere feire med noen øl?

– Selvsagt, selvsagt!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder