Foto: Bjørn S. Delebekk

Rød usikker før EM: – Utrolig kjedelig

Magnus Abelvik Rød (22) har i desember slitt med hofta, og nå er høyrebacken usikker på om han vil rekke EM.

– Jeg landet på hofta mi i en kamp i går. Jeg har hatt vondt i den en liten stund nå, så jeg må nok inn å ta et bilde for å se hva problemet er, forteller Rød til VG.

Det var den tyske avisen Flensborg avis som først omtalte at den norske høyrebacken er usikker til EM.

Det norske herrelandslaget skal møtes 1. januar for å samle troppen før EM avholdes i Østerrike, Sverige og Norge. Før den tid skal Rød i et møte med landslagstrener Christian Berge.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få være med i mesterskapet. Den store drømmen er å spille EM, og særlig når det også er på hjemmebane. Det vil være utrolig kjedelig om det ryker.

God magefølelse, men..

22-åringen forteller om smerter i hofta gjennom desember måned, og at smertene fra en landing han tok i en seriekamp torsdag var så store at han måtte kaste inn håndkle.

Han forteller om en magefølelse som vipper i den positive retningen med tanke på å delta i EM, men han presiserer at han måte kunne gi hundre prosent om det skal være aktuelt.

– Jeg håper jeg kan være med, men det er også en klubbsituasjon jeg må tenke på. De vil ikke jeg skal delta i mesterskapet om skaden min er mer alvorlig en fryktet eller om det vil være en stor fare for at det utløser en større skade, forteller han.

Sjekkes av fysioterapeut lørdag

Fra før er allerede Kent Robin Tønnesen ute med en skade i akillessen. Han spiller på samme plass som Rød. Christian Berge må også klare seg uten kaptein Bjarte Myrhol, som i julen fortalte at han har fått tilbakefall på sykdommen som han har slitt med siden i sommer.

Landslagstreneren selv kunne ikke si så mye om mulighetene til Rød om å være med til EM. Han forteller imidlertid at det jobbes aktivt med å få sjekket skaden til backen av fysioterapeut.

– Vi må se på han før vi tar en evaluering. Vi skal få tatt en sjekk på han, men før vi vet mer så får vi bare tenke positivt å krysse fingrene for at han kan være med, forteller Berge til VG.

Berge skriver i en SMS fredag at sjekken vil finne sted lørdag.

Han er også klar på at de ikke ønsker å risikere å pushe Rød slik at han eventuelt kan bli satt ut med en lengre skadeperiode.

Norge åpner mesterskapet på hjemmebane i Trondheim, hvor de skal møte Bosnia-Hercegovina 10. januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder