JUBLET LIKEVEL: De norske jentene jublet vilt på både bane og innbytterbenk etter Silje Solbergs redning syv minutter før slutt. Her har både Katrine Lunde, Malin Aune og Silje Waade reist seg på sidelinjen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Slik forsvarer EHF jubel-nekten: – All jubel må være innenfor regelverket

BREST (VG) Frustrasjonen sydet blant håndballjentene etter åpningstapet i EM. Representantene fra det europeiske håndballforbundet irriterte dem nesten like mye som tapet for Tyskland. Men nå forsvarer EHF at de nektet de norske jentene å juble stående foran innbytterbenken.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VGs bilder viser at de norske jentene ikke forholdt seg strengt til beskjedene fra EHF-delegatene. Det ble jublet stående på sidelinjen så sent som helt mot slutten av åpningsdramaet.

– La det være klart – at spillere feirer sine scoringer er en del av spillet og bringer store følelser inn i en begivenhet som EHF Euro. Men all jubel må være både innenfor regelverket og i spillets ånd, skriver EHFs sjef for medier og kommunikasjon, JJ Rowland, i en E-post til VG.

les også

Ble nektet å juble på benken: – Det er kjipt

Han bekrefter at han er kjent med den klare kritikken fra den norske jentene. Men Rowland minner om at Norge har fått klar beskjed om dette på det tekniske møtet før EM-åpningen. Laget skal ha vært representert med både EM-troppens hovedleder Mads Stian Hansen og teamadministrator Grete Ingels på møtet hvor også lederne fra gruppemotstanderne var til stede.

– Alle fire lag ble minnet om disse reglene og retningslinjene EHF vil følge under mesterskapet. Opptredenen til EHF-representanten i kampen var i henhold til disse bestemmelsene, sier Rowland i mailen.

les også

Veronica Kristiansen etter sjokktapet: – Jeg har lyst til å banne

Det europeiske håndballforbundet hadde både delegat Tatjana Medved (Serbia) og observatør Dragan Nachevski (Makedonia) i sekretariatet under kampen. Sistnevnte er den mektige lederen av den europeiske dommerkomiteen, som kom i fokus da de norske toppdommerne Kjersti Arntsen og Guro Røen plutselig la opp sist sommer.

FORBUDT: Hele denne norske benken i sto i fyr og flamme etter en redning fra målvakt Silje Solberg. Det er disse scenene EHF vil ha bort. Fra venstre Kari Brattset, Malin Aune, Silje Waade, Marta Tomac, Sanna Solberg (skjult) og Vilde Ingstad (delvis skjult). Foto: Bjørn S. Delebekk

– Det er helt sinnssykt. Vi fikk ikke lov til å juble en gang. svarte Veronica Kristiansen på et spørsmål stilt av Dagbladet i pressesonen etter åpningstapet.

– Dere måtte sitte helt stille?

– Ja, vi måtte sitte helt stille. Det kom en med en gang vi løftet en hånd, sier hun til VG.

les også

Folkebørsen: Sjekk VG-tallene etter nerve-tapet

– De følelsene man har kommer naturlig. Det er kjipt. Men er det sånn det er så ..., sa Stine Bredal Oftedal til VG og lot ordene henge i luften.

Thorir Hergeirsson var ikke spesielt interessert i å kommentere det som skjedde på benken i det tapte dramaet mot Tyskland.

– Det må dere snakke med delegatene om. Jeg har ikke fokus på det. Jeg har mer enn nok med det som skjer utpå der, sier han og kaller det Kristiansen og Oftedal sier for «feil fokus».

Sjekk Stine Bredal Oftedals frustrasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder