VIKTIG SEIER: Vipers Kristiansand, her med Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Henny Reistad, Linn Jørum Sulland og Ole Gustav Gjekstad, vant borte mot CSM Bucuresti. Her fra en tidligere kamp. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Vipers rystet Kurtovic' Bucuresti i Champions League

(CSM Bucuresti-Vipers Kristiansand 26–31) Vipers Kristiansand tok sin første seier i Champions League for sesongen borte mot håndballgiganten CSC Bucuresti. Det var den beste kampen under trener Ole Gustav Gjekstad, ifølge ham selv.

Rumenerne vant Champions League i 2016 og har deretter to strake tredjeplasser i den største håndballturneringen. Bucuresti har vunnet både cup og serie flere år på rad hjemme.

Men i fjerde runde av Champions League-gruppespillet ble Amanda Kurtovic og verdensstjernen Cristina Neagu slått av Vipers Kristiansand.

– Kjempedeilig. Jeg vil berømme hele gjengen. Vi har gjort forberedelsene, og lært av forrige kamp (27–29-tap, red. anm.), sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Fædrelandsvennen.

Han overtok Vipers før denne sesongen, og mener at seieren i Romania var den beste kampen hans disipler har spilt under sin ledelse.

– Definitivt den beste kampen, motstanden tatt i betraktning.

les også

Vipers tapte drama i Champions League

– Aldri så gode

Sørlendingene tok sin første seier i puljespillet etter to tap, deriblant tomålstap hjemme for CSM Bucuresti, og en uavgjort kamp.

Vipers avsluttet første omgang sterkt og gikk til pause med ledelse 16–11 på bortebane. Kurtovic & co. fikk heller ikke nok damp i maskineriet til å true Vipers’ seier i andre omgang. Til slutt ble det 31–26-seier for kristiansanderne. Toppscorer for Vipers ble Malin Aune med åtte mål på ti forsøk.

– Jeg har aldri sett Vipers så gode. Nå har de mange landslagsspillere, og jeg har tenkt at de har et stort potensial, men de har ikke vært i nærheten av dette nivået før. I dag leverte de ingen dårlige perioder, sier Gunnar Pettersen, håndballekspert for Viasat, ifølge Fædrelandsvennen.

Jovanka Radicevic og Cristina Neagu scoret også begge åtte mål. For Amanda Kurtovic ble det to mål på fem skudd.

les også

Vipers tapte etter kjempetabbe i siste sekund

Larvik tapte

Med det har Ole Gustavs Gjekstad lag tre poeng. Det samme har Biteigheim, mens Bucuresti har fire. På topp ligger FTC-Rail Cargo Hungaria. De tre beste lagene går videre til mellomspillet.

Tidligere i dag tapte Larvik 23–27 for Odense. Larvik har en seier og tre tap til nå. Det gir foreløpig sisteplass.

I fjor tapte Vipers finalen i EHF-cupen – den nest gjeveste europeiske håndballcupen.

Her gikk det galt for Vipers i siste sekund tidligere i høst:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder