VG-børsen: Hun holdt nesten liv i finaledrømmen på egenhånd

RIO DE JANEIRO (VG) (Norge-Russland 37-38 etter ekstraomganger) Nora Mørk var tett opp imot perfekt i angrepet for Norge, mens Camilla Herrem får også en solid karakter på VG-børsen, til tross for den avgjørende bommen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kari Aalvik Grimsbø 4

10 redninger/37 skudd – 0 feil

Kom ikke inn i kampen fra start, men slet seg inn utover i 2. omgang og reddet til sammen fem 100 prosentsjanser. Men ingen matchvinner. Svak på kantskudd.

Katrine Lunde 4

4 redninger/15 skudd – 0 feil

Avverget tre straffer og sørget for at den fjerde gikk i tverrliggeren. Det reddet Norge fra et større tap. Men klarte ellers ikke å stoppe noen skudd i perioden hun spilte.

Mari Molid 3

0 mål/0 skudd – 0 feil

På banen fra start. Klarte ikke å følge opp de lovende taktene fra Sverige-kampen. Har generelt ikke truffet med taklinger og timing av forsvarsspillet i OL.

Emilie Hegh Arntzen 3

0 mål/1 skudd – 0 feil

På banen i to korte perioder. Fikk ikke tak på forsvarsspillet og må ta et par russiske mål på sin kappe.

Veronica Kristiansen 6

5 mål/10 skudd – 1 feil

Veldig varierende i forsvarsspillet. Traff på noen taklinger, men klarte ofte ikke å styre sterke russere vekk. Mye bedre i angrep, men slet en del med skuddene.

Ida Alstad 5

0 mål/0 skudd – 0 feil

Kom inn som en nødløsning i forsvar og var med på å heve forsvarsspillet. Langt fra feilfri, men bidro til å holde Norge inne i kampen. To utvisninger kostet.

Fortsetter under bildet.

DET AVGJØRENDE ØYEBLIKKET: Camilla Herrem bommet på det avgjørende skuddet som kunne reddet nye ekstraomganger. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Heidi Løke 6

3 mål/5 skudd – 1 feil

Store defensive problemer. Fikk ikke tak i Bobrovnikova og ble etter hvert sittende på benken i forsvar. Mange hakk skarpere i angrep med utligningen til 31-31 som høydepunktet.

Nora Mørk 9

14 mål/22 skudd – 3 feil

Holdt liv i Norges finaledrøm nesten på egen hånd i angrep. Traff ikke på alt, men glødet av initiativ og oppfinnsomhet. 14 mål og 13 assist forteller det meste.

Stine Bredal Oftedal 7

2 mål/5 skudd – 1 feil

Slet som alle andre med forsvarsspillet i lange perioder. Klarte ikke å håndtere trykket som kom. Men ga alt, hadde 10 assist og i bidro stort til at Norge nesten hang med Russland.

Marit Malm Frafjord 5

0 mål/0 skudd – 0 feil

Kom inn i forsvaret etter et kvarter. Traff langt fra på alt og havnet for mye ute av posisjon, men var totalt sett Norges beste forsvarsspiller. Skaffet en straffe.

Linn-Kristin R. Koren -

0 mål/0 skudd – 0 feil

Kom ikke på banen.

Amanda Kurtovic 7

5 mål/7 skudd – 0 feil

Gjorde en god kamp ute på høyrekanten. Havnet på etterskudd i forsvar noen ganger, men var sikker på labben i skytingen. Minus for kontringsmissen før pause.

Camilla Herrem 7

6 mål/8 skudd – 0 feil

Kunne blitt den store helten med to mål i ekstraomgangene, men klarte ikke å få med seg håndleddet på siste skuddet. Var stor i Norges beste periode før pause.

Sanna Solberg 5

1 mål/1 skudd – 0 feil

Kom inn og hevet forsvarsspillet en periode med raske ben. Overlot plassen til Herrem i ekstraomgangene.

Vurdert av Jostein Overvik og Ole Kr. Strøm

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder