TØFF MOTSTANDER: Stine Bredal Oftedal – her mot Aurelia Bradeanu og Cristina Neagu – og Norge har slått Romania i fem av de seks siste tellende kampene. Men rumenerne blir stadig vanskeligere. Nå møter håndballjentene rumenerne både i OL og EM.

TØFF MOTSTANDER: Stine Bredal Oftedal – her mot Aurelia Bradeanu og Cristina Neagu – og Norge har slått Romania i fem av de seks siste tellende kampene. Men rumenerne blir stadig vanskeligere. Nå møter håndballjentene rumenerne både i OL og EM. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Bredal Oftedal: – Vi møter alltid Romania i alt

Trakk Cristina Neagu & co. for sjette gang på rad

Ingen stor overraskelse at Norge igjen trakk Romania som gruppemotstander i EM-sluttspillet i Sverige. For sjette gang på rad er rumenerne i samme pulje som Norge. Selvsagt møtes de også i Rio-OL.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi møter alltid Romania i alt. En veldig tøff EM-pulje, mener Stine Bredal Oftedal etter at Russland og Kroatia også ble trukket opp av bollen for å møte Norge under gruppespillet i Helsingborg i desember.

Skadet Løke: – Jeg er sikker på OL

Rumenerne har var håndballjentenes «faste følge» helt siden kvaliken før EM i 2014. I sist VM ble de slått både i gruppespillet og etter ekstraomganger i en høydramatisk semifinale. I vinterens EM-kvalik tapte Norge så det suste for Romania på bortebane, men tok revansje hjemme.

Totalt sett har Norge vunnet seks av syv kamper mot Romania, men det er ingen tvil om at Romania med en av verdens ypperste skyttere, Cristina Neagu, stadig blir en hardere nøtt å knekke.

Herrem etter Romania-revansje: – Viktig å få en i trynet

Landslaget utvikler seg stadig under ledelse av svenske Thomas Rydè mens klubblaget Bucuresti vant Champions League – trent av danske Kim Rasmussen.

– Skummel utvikling. Rumenerne blir bedre med nordisk mentalitet og trening. Men det må vi bare takle, sier Bredal Oftedal, som selv fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da Romania ble knust 27-19 i åpningen av suksess-EM for to år siden.

Nå skal Norge forsvare gullet i Sverige i desember. Akkurat nå forbereder jentene Rio-OL på treningsleir i Portugal.

– Men vi fulgte selvsagt trekningen. Jeg synes denne puljen var omtrent like tøff som den som venter oss i OL. Russland er gode (slo Norge i VM) og Kroatia er også et bra lag, sier Bredal Oftedal. I Rio er Brasil, Spania, Montenegro og Angola motstandere i de fem første kampene.

Solberg om høydramatisk OL-uttak: – Min største drøm

På Algarve-kysten kjemper 21 spillere akkurat nå om 14 OL-plasser. I tillegg kommer skadde Heidi Løke som også slutter seg til troppen i løpet av de kommende dagene.

– Det er klart det er mange som er spente her nå. Men det går greit så lenge vi klarer å samarbeide og jobbe godt sammen, mener Stine Bredal Oftedal. OL-uttaket skjer 19. juni.

Husker du? Bucuresti slo norske Györ i CL-finalen

Før den tid skal Norge både spille to treningskamper og ha to treningsøkter med de OL-klare EM-vertene, Sverige, i Portugal.

– Jeg tror det blir veldig bra å møte nye spillere i trening og kamp, sier kapteinen.

I slutten av juli gjør Norge unna de siste OL-forberedelsen med kamper i Ulsteinvik.

Den første motstanderen?

Romania selvsagt!

PS! Helgens store norske håndballbegivenhet foregår i slovenske Celje. Herrelandslaget møter Slovenia i den første av to kvalikkamper for Frankrike-VM i 2017. Den avgjørende kampen spilles i Stavanger onsdag.

Les også

 1. Keeper-Solberg om høydramatisk OL-uttak: – Den største drømmen min er å komme med

  OSLO SPEKTRUM (VG) (Norge - Litauen 36-19) Det er bare to uker til Thorir Hergeirsson skal ta ut de 14 spillerne som får…
 2. Myrhol etter Norges kvalik-test: – Vi må opp flere hakk

  OSLO SPEKTRUM (VG) (Norge - Hviterussland 36-33) Det er bare én uke igjen til Norge skal ut i to uhyre viktige kamper…
 3. Håndballjentene viste at de er i OL-rute

  (Hviterussland-Norge 22-32) Håndballjentene viste bra OL-takter i onsdagens EM-kvalik mot Hviterussland.
 4. Gunnar Pettersen om kreften: - Aldri vært så langt nede i hele mitt liv

  Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen har hatt kreft og blitt operert to ganger.
 5. Møter Brasil og venninnen Amorim i Rio-åpningen: Skadet Heidi Løke: – Sikker på OL

  Her jubler en skadet Heidi Løke (33) for ungarsk håndballgull sammen med Eduarda Amorim (29) og resten av Györ.
 6. Heidi Løke skadet i 4-6 uker – OL går i august: Hergeirsson: – Ingen ting er sikkert

  Fotskaden setter Heidi Løke (33) ut i fire til seks uker. Landslagsjef Thorir Hergeirsson har tro på å få med…
 7. Christian Berge mister assistenten etter VM-kvaliken: Glenn Solberg slutter på landslaget

  Landslagssjef Christian Berge (42) mister sin nærmeste medarbeider. Trener Glenn Solberg (44) vil konsentrere seg om den…
 8. Gir Riegelhuth Koren en OL-sjanse

  Hun har tatt gull i to OL på rad. Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) får nå en sjanse til å kapre en plass i Rio-troppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder