TVINGES TIL PAUSE: Stine Bredal Oftedal mister både EM-kvaliken og 4-nasjonersturneringen med Norge. Men er tilbake på banen i april. Landslaget samles 23. mai for oppkjøringen til OL og avslutningen av EM-kvaliken. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Kapteinen mister fem landskamper: Merkelig strekkskade setter Bredal Oftedal ut i 4-6 uker

Stine Bredal Oftedal (24) kjenner nesten ikke lyskestrekken. Men må holde seg borte fra håndballbanen i lang tid. Landslagskapteinen spiller hverken søndagens EM-kvalik eller 4-nasjonersturneringen i neste uke.

  • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er noe dritt, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

Hun kjente strekkskaden i forrige uke, men spilte for Issy Paris i kvartfinalen av cupvinnercupen lørdag. Da slo den ut i full blomst. Playmakeren hadde ingen mulighet til å spille for Norge mot Romania i Cluj onsdag kveld.

Tapte stort etter VM-gullet: Håndballjentene sjanseløse

Med kapteinen på plass ble rumenerne slått to ganger på vei mot VM-gullet i desember. Nå ble det tap 25-20 etter uvanlig dårlig angrepsspill. Bredal Oftedals temposkifter, pasninger og gjennombruddskraft var savnet.

– Rart ikke å være med. Men jeg er helt sikker på laget har lyst til å rette opp dette når de møter Romania igjen søndag, sier hun.

Bredal Oftedal spiller selvsagt heller ikke returkampen i Stavanger. Også landskampene mot Tyskland, Brasil og Spania i neste uke ryker. Bredal Oftedal skal antageligvis være med landslaget på deler av samlingen i Oslo.

Leste du? Amatør-Stange får proffkontrakt

Hun er allerede i Oslo – og trener og blir behandlet på Olympiatoppen.

– De som behandler meg mener denne pausen kan være positiv for OL til sommeren. Jeg får prøve å se slik på det, sier hun selv. Håndballjentene er inne i et svært tøft år med både VM, OL og EM i tillegg til alle klubbkamper.

En MR-undersøkelse har påvist at Bredal Oftedal har en lyskestrekk av andre grad.

– Det er en litt merkelig skade. Jeg kjenner den nesten ikke, men er nødt til å være tålmodig – noe jeg egentlig ikke er – og bruke tid slik at dette får gro, forklarer hun.

Inne i sin tøffeste periode: Håndballjentenes ekstremår

Hun håper å være tilbake på banen til Issy Paris' semifinale i europachupen mot Camilla Herrem og Silje Solbergs Holstebro i april. Keeper-Solberg er allerede klar for Issy neste sesong.

Les også

Mer om

  1. Norsk håndball
  2. Stine Bredal Oftedal

Flere artikler

  1. Solberg og Oftedal: Vurderer å forlate Frankrike

  2. Stine Bredal Oftedal vil bli mer ego: – Ofte best når jeg går selv

  3. Dette er Stine Bredal Oftedals nye liv

  4. Singel-kapteinen kikker etter kjekke typer i OL: Stine Bredal Oftedal: – Jeg er forlovet med håndballen

  5. Pluss content

    Stine Bredal Oftedal om planen, presset og privatlivet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder