EM-JUBEL: Christian Berge jubler etter seieren som sikret avansementet til hovedrunden i EM sammen med blant andre Kent Robin Tønnesen (t.v.). Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Berge etter EM-avansementet: – Vi kan bli enda bedre enn dette

Landslagstreneren tror Norge nå har semifinale-muligheter

KATOWICE (VG) (Hviterussland – Norge 27-29) Christian Berge (42) var høyt oppe etter seieren mot Hviterussland som sikret EM-avansement. Men fortsatt mener han at vi ikke har sett det beste fra spillerne hans.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Landslagstreneren var særdeles offensiv når VG og andre norske medier møtte ham sent i tirsdag kveld.

– Det er ting å rette på enda, som vi må ta med oss. Vi får ikke overtallsspillet til å sitte. Det er ting som skal rettes på. Vi kan bli enda bedre enn dette.

Da hadde han nettopp sett Kroatia rundspille Island i Spodek Arena i den polske industribyen Katowice. Noen timer før vant Norge skjebnekampen mot Hviterussland.

LES OGSÅ: Slik spilte Norge

Gruppevinner

Det gjorde at Norge endte som gruppevinner og skaffet seg et best mulig utgangspunkt til den kommende hovedrunden. Dit tar Norge med seg fire poeng, to mer enn både Frankrike og Kroatia. Fire mer enn Hviterussland og Makedonia.

– Jeg visste at laget er kapabel til det. Jeg sa at det var tre lag vi kunne slå, fortsetter Berge.

Nå venter Polen, Makedonia og Frankrike.

KOMMENTAR: Nå blir det mye tøffere

– Gode muligheter

– Tar vi poeng, er det jo gode muligheter. Vi møter tre gode motstandere igjen, men vi har bevist før at vi kan slå gode motstandere. Jeg gleder meg vanvittig.

– Er det mulig å komme til en semifinale?

– Vi skal legge inn alle koster i alle kamper for å klare å kare til oss noe, ja. Jeg blir ikke overrasket om vi gjør det, for å si det sånn, sier landslagstreneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder