RADARPAR: Heidi Løke og Nora Mørk spiller i samme klubb igjen, men samarbeidet må vente litt. Løke mister seriestarten.

RADARPAR: Heidi Løke og Nora Mørk spiller i samme klubb igjen, men samarbeidet må vente litt. Løke mister seriestarten. Foto: Györi Audi Eto KC

Venter på svar fra MR-undersøkelse etter ny smell: Skadet Heidi Løke mister seriestarten

Heidi Løke (33) får ikke spille fredagens ungarske seriestart sammen med Nora Mørk (25). Strekspilleren har slått opp en gammel skade etter OL.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Heidi Løke mister premieren mot nyopprykkede Kisvardai på bortebane. Hun pådro seg et brudd i hælen på trening i mai og 1. september var uhellet igjen ute. En medspiller tråkket på samme fot under hennes første håndballtrening etter OL.

Hun har spilt en treningskamp senere, men har hatt en del vondt. Nå venter hun på resultatet av en MR-undersøkelse og holder kroppen i gang med annet enn løping og håndball.

Løke-smell i eggstokken: – Ekstrem smerteterskel

– Jeg er skadet og spiller ikke seriestarten, men får likevel trent to gode økter hver dag. Så får jeg se hva som skjer. Om det ikke blir noe bedre vurderer jeg å spille likevel, sier hun. Løke fikk et kne i underlivet OL-kvartfinalen, men spilte videre med ganske stor smerter.

– Jeg tenkte ikke så mye på det under kampene, men jeg kjente den smellen en stund etter OL, sier hun.

Storkampen mot Ferencvaros neste lørdag står også i fare.

Dermed kan det hende at publikum i Audi Arena må vente litt til får de får se det helt spesielle samarbeidet mellom Løke og Nora Mørk. Sistnevnte er godt i gang i sin nye klubb og debuterer i offisiell kamp for Györ fredag kveld.

Løke mot Ferencvaros: Forberedt på grov hets

– Nora har gått rett inn her. Det er jeg ikke overrasket over. Hun kan jo alt, beskriver Heidi Løke.

Nora Mørk scoret fem mål i den siste treningskampen og virker å være på vei mot en ny god sesong sammen med keeper Kari Aalvik Grimsbø. Linn Jørum Sulland (til Vipers) og Ida Alstad (tilbake til Byåsen) har forsvunnet fra Györ siden klubben vant seriemesterskapet, men tapte Champions League-finalen sist vår etter en Løke-bom i straffekonken.

NY DRAKT: Nora Mørk klar for debuten i Györ fredag. Foto: Foto: Györi Audi Eto KC

– Hun får som nykommer maksimal støtte fra både laget, klubben og fansen. Det gode miljøet her forkorter tiden hun bruker på å finne seg til rette her, sier Györ-trener Ambros Martin til klubbens hjemmeside.

15. oktober starter en ny sesong i Champions League med Larvik og Glassverket som norske lag i gruppespillet. Györ er i en tøff innledningspulje sammen med regjerende mester Bucuresti, Katrine Lundes Rostov-Don og FC Midtjylland med Veronica Kristiansen i sentral rolle.

Løkes løfte til Mørk: «Kommer du, så blir jeg ett år til»

Heidi Løke spiller videre på landslaget. På spørsmålet om hun vil til EM i Sverige i desember kommer bare to bokstaver:

– Ja.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder