VETERAN: Camilla Herrem er på vei mot sitt niende strake håndballmesterskap under VM i Danmark. Hun ble europamester i Danmark i 2010. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Norge mot Spania, Russland og Romania i VM: Herrem: – Spennende og supertøft

Norge møter Spania, Russland og Romania i gruppespillet under håndball-VM i Danmark. Camilla Herrem (28) håper å spille VM i sitt nye hjemland i desember.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Denne trekningen er både spennende og supertøff, sier Herrem til VG.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes også gruppen er spennende.
– Jeg pleier alltid å si at trekning er trekning. Skal vi oppnå målet, så må vi vinne mot alle gode nasjoner på veien. Da spiller det ingen rolle hvilken gruppe vi starter i. Russland, Romania og Spania er gode motstandere som vi møter i gruppespillet. Vi må være godt forberedt til disse kampene, og være rustet til cupspillet når vi kommer dit, sier han til handball.no.

Spania ble slått 28-25 i EM-finalen i desember. Nå blir det et nytt oppgjør mot spanjolene som Norge også slo 22-20 i VM-åpningen i Serbia for to år siden.

EM-SUKSESS: Camilla Herrem jubler sammen med Ida Alstad og den norske benken under EM-finalen mot Spania. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Det blir alltid blir tøffe kamper mot dem, mener Herrem som også opplevde femmålstap mot Spania på vei mot OL-gullet i London for tre år siden.

Også Romania og Russland kan bli tøffe motstandere på Nord-Jylland. Alle Norges innledningskamper og 8-delsfinalen i VM blir spilt i Frederikshavn. Det finnes neppe noen mulighet for at Norge ikke blir blant de fire lagene som går videre etter gruppespillet. Gruppens to jumboer blir etter alt å dømme Puerto Rico og Kasakhstan.

SUKSESS MOT ROMANIA: Norge har slått Romania i både kvalifiseringskamper og EM de siste årene. Her er Camilla Herrem mot rumenerne i EM-åpningen sist vinter. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Som Baia Mare-spiller var Herrem i fokus foran EM-åpningen mot Romania sist vinter. Hun lovte seier og Norge satte storstjernen Cristina Neagu og resten av Romania på plass med 27-19 etter en glimrende kamp av Herrem.

– Vi kjenner dem godt og vet at de har en førsteoppstilling som er veldig bra. Vi må levere 100 prosent for å slå Romania. Slik er det alltid i mesterskap, sier hun foran det som kan bli hennes niende strake mesterskap for Norge.

Spent på Russland

Håndballjentene har ikke møtt Russland i mesterskap siden Camilla Herrems store gjennombrudd under VM i Kina for seks år siden. Den gangen slo Russland Norge i semifinalen og vant sitt fjerde VM-gull. Men siden har det russiske laget slitt.

– Det er lenge siden vi har møtt Russland og det er full klaff at vi skal ha dem i to kamper på Vestlandet i juli. Dinamo ble nummer fire i Champions League og Russland er på vei opp igjen med et raskere spill, tror Camilla Herrem.

Veterankeeper Katrine Lunde skal spille i russiske Rostov kommende sesong og møter sitt nye hjemland i comebacket etter å ha født en datter i februar. Kampene mot Russland spilles på Gloppen i Nordfjord 24. og 25. juli. Russerne møter også Norge under Møbelringen cup rett før VM.

Danmark-suksess i 2010

Camilla Herrem blir lagvenninne med Silje Solberg i Tvis Holstebro i løpet av sommeren.

– Det blir bra å komme til et land som spiller «min» form for håndball, hvor jeg kjenner språket og kulturen, sier hun.

Minnene fra EM-kampene i Danmark i 2010 er sterke for Herrem. Norge vant EM-gull etter en jubelhelg på Jylland.

– Med fulle tribuner i Herning, semifinale mot Danmark og finale mot Sverige, må det være noen av de kuleste landskampene Norge noensinne har spilt, sier hun.

Også VM-avslutningen skal spilles i Jyske Bank Boxen med en tilskuerkapasitet på 12.000. Danmark skal spille der hele veien. Danskene fikk også en tøff trekning og møter både Ungarn, Montenegro og VM-finalisten fra 2013, Serbia, i gruppespillet.

Serberne klarte ikke å kvalifisere seg til VM i Danmark, men ble sammen med Tyskland hentet inn på wild card av det internasjonale håndballforbundet. IHF hadde også overraskende valgt å toppseede Cuba sammen med Danmark, Norge og verdensmester Brasil.

– Jeg er usikker på hvorfor, sier Herrem.

Norge slo 12. juni brasilianerne 25-21 i São Paulo.

– Vi fikk mye ut av treningsleiren i Brasil, mener Camilla Herrem. EM-gullet i desember kvalifiserte håndballjentene både for VM i Danmark og neste sommers OL i Rio.

VM-finalen spilles i Herning 20. desember.

Slik er VM-gruppene

Gruppe A (Herning): Danmark, Montenegro, Ungarn, Japan, Tunisia, Serbia.Gruppe B (Næstved): Cuba, Sverige, Nederland, Polen, Kina, AngolaGruppe C (Kolding): Brasil, Frankrike, Argentina, Sør-Korea, Kongo, Tyskland.Gruppe D (Frederikshavn): Norge, Spania, Romania, Russland, Puerto Rico, Kasakhstan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder