BRONSEKLEM: Etter at bronsen var sikret, kunne Camilla Herrem igjen klemme uten å begynne å gråte. Her er det Heidi Løke og Herrem som gratulerer hverandre.

BRONSEKLEM: Etter at bronsen var sikret, kunne Camilla Herrem igjen klemme uten å begynne å gråte. Her er det Heidi Løke og Herrem som gratulerer hverandre. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Herrem om veien tilbake: – Jeg gråt hver gang noen klemte meg

RIO DE JANEIRO (VG) Camilla Herrem (29) var utrøstelig etter tapet mot Russland. Etter at bronsen var sikret, var det flotte smilet på plass igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kantspilleren scoret på fire av fem skudd og hadde hele fem snappinger da Nederland ble slått 36-26 i bronsekampen i Rio.

Men tiden fra semifinalen og fram til Nederland-oppgjøret var spesiell og vrien for Herrem.

– Tårene kom nesten hver gang noen ga meg en klem eller kom og sa noe til meg. Det skulle så lite til, forklarer hun til VG i intervjusonen i håndballarenaen.

– Jeg gikk en følelse av at jeg hadde blitt dumpet på direkten foran hele Norge. Det var tungt i brystet.

VG-børsen: Hun var banens beste.

Herrem forteller om en voldsom støtte, ikke bare fra lagvenninner og andre norske utøvere og ledere, men også fra helt ukjente folk.

– Mange har sendt meg meldinger på Facebook og instagram. Folk skjønner ikke hvor mye jeg setter pris på dette. Det har haglet inn med meldinger. Og familien har støttet meg.

Det var voldsomme følelser som kom fram etter at Camilla Herrem bommet på Norges siste skudd i semifinalen mot Russland. Om den lobben hadde gått inn, hadde Norge fortsatt kunnet gå til finalen. Herrem snakket om at «jeg sviktet» og følte at hun hadde skylden for det norske tapet, mens lagvenninnene var klare på at dette var bare en isolert situasjon i kampen, at det var mange andre situasjoner også som kunne ha gått i Norges fordel – og ikke minst snakket de om «vi vinner som et lag og taper som et lag».

Les også: Bronsejubel for håndballjentene

Men for Herrem var det like vanskelig.

– Jeg prøvde å forberede meg på Nederland-kampen ved å ligge i sengen og tenke på den nederlandske keeperen Tess Wester. Men så dukket lobben fra Russland-kampen opp i hodet.

Camilla Herrem gjorde en glitrende VM i desember og har også gjort et godt OL. Hun innrømmer at bronsemedaljene gjør godt.

– Det er godt å avslutte slik. Jeg var litt bekymret for kampen i dag. Som sagt var det tøft å komme seg opp igjen. Men når vi fikk den starten vi fikk, så var det ganske deilig.

Les også: Pappa Herrem: – Ingen bebreider deg.

– Fortsetter du på landslaget?

– Ja, så lenge jeg er motivert, så vil jeg det. Jeg har jo skrevet under toårskontrakt med Vardar i Makedonia allerede.

GLADE JENTER: Camilla Herrem jubler etter scoring. Nederlands Yvette Broch t.h. og Amanda Kurtovic t.v. i forgrunnen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Herrem snakker om at landslaget må få ned antall baklengsmål. I OL har det vært 25,6 baklengsmål i snitt (inkludert ekstraomgangene mot Russland).

– Det er noe vi må fokusere, og vi må bare trene på det.

Amanda Kurtovic sto fram og gjorde sin aller beste kamp i bronsefinalen.

– Vi var revansjelystne. Selv la jeg meg klokka fire på natten etter tapet for Russland, og da jeg våknet, så var jeg klar. Det er viktig å være en god taper. Vi må innse at Russland var bedre enn oss.

Se Herrems tatoveringer! Én av dem symboliserer det tette båndet til familien

– Samtidig er det nå fantastisk å stå igjen med medalje. Det hadde vært bittert å komme tomhendt hjem.

Etter siste OL dro Kurtovic rett til danske Viborg og pådro seg en skade som plaget henne i flere uker.

– Man lærer av sine feil. Nå har jeg fått litt fri fra Larvik-trener Tor Oddvar Moen før jeg skal tilbake. Jeg drar hjem til Sandefjord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder