DØD: Tor Lian er død etter lengre tids sykdom. Her fotografert i 2010, da han var president i det europeiske håndballforbundet.
DØD: Tor Lian er død etter lengre tids sykdom. Her fotografert i 2010, da han var president i det europeiske håndballforbundet. Foto: Oleg Popov REUTERS

Tor Lian er død

HÅNDBALL

Oslo (NTB): Tidligere håndballpresident Tor Lian er død. Han sovnet stille inn etter lengre tids sykdom. Lian ble 71 år.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 15.07.16 13:56

Det skriver Norges Håndballforbund (NHF) i en pressemelding fredag.

Lian var president i Norges Håndballforbund fra 1985-1999, men var også blant initiativtakerne da Det europeiske håndballforbundet (EHF) ble stiftet i 1991. Han var også EHF-president fra 2004-2012. Lian har også vært styremedlem i Det internasjonale håndballforbundet, visepresident i Norges Olympiske Komité (1990-96) og styremedlem i Norges idrettsforbund (1991-96).

Lian var født i Trøndelag, men hadde i mange år sitt arbeids- og bosted i Oslo.

– Norges Håndballforbund sender sine varmeste tanker til Tor Lians hustru Frøydis og den øvrige familie. Vi takker ham for alt han gjorde for vår idrett, skriver NHF i pressemeldingen.

– Det er selvfølgelig veldig trist. Tor har hatt fantastisk betydning for både norsk og internasjonal håndball. Det er triste nyheter, sier nåværende generalsekretær i NHF Erik Langerud til NTB.

– Han har sittet i styret i norsk håndball i mange år. At han har preget og vært initiativtaker til EHF har hatt stor betydning for håndballen. Det er arven av Tor sitt arbeid som både vi og EHF lever godt av i dag, utdyper Langerud.

Bisettelsen vil finne sted i Uranienborg kirke 26. juli. (NTB)