SKADET: Heidi Løke jubler her i landskampen mot Brasil fredag. I samme kamp ble hun skadet. Foto: Vidar Ruud

Heidi Løke mister håndball-VM i Japan: – Jeg er langt nede nå

Landslagsveteranen Heidi Løke (36) mister VM før jul grunnet kneskade. Det svekker Norges sjanser, mener TV 2-ekspert.

– Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig. Skader kommer jo alltid ubeleilig, og med mesterligaspill for Vipers og med VM i Japan nært forestående, var dette ekstra dårlig timing. En ting er imidlertid sikkert, jeg skal gjøre jobben for å komme tilbake, sier Løke i en pressemelding.

les også

Hergeirsson klar til å signere: Uaktuelt å presse Håndballforbundet

Det dreier seg om en «rotskade i menisken i høyre kne». Smellen kom da Løke skulle snu seg og løpe i forsvar i landskampen mot Brasil fredag.

– Det føltes som foten satt fast i gulvet. Jeg håpet at dette ikke var alvorlig, men det var det jo. Jeg merket at noe ikke var som det skulle inne i kneet, sier Løke til NTB.

– Tap for Norge

Veteranen lar ikke skaden sette karrierepunktum.

– Det betyr mye for Norge. De er godt forspent på linjen med Kari Brattset og Vilde Mortensen Ingstad, men uansett er dette et tap for Norge, sier Bent Svele, TV 2-ekspert, til VG.

Ingstad sliter med ryggen, men rekker trolig VM.

– Det er den mest ergerlige måten å miste VM på. Det er veldig kjedelig for både Heidi og laget, sier Kjersti Grini, som scoret over tusen landslagsmål, til VG.

SMELL: Det var under kampen mot Brasil fredag at Heidi Løke skadet seg. Foto: Vidar Ruud

– Trist for Heidi og laget

Løke vil trolig bli operert den kommende uken. Rehabiliteringstiden er på fem til seks måneder og VM er ikke mulig å rekke, ifølge landslagslege Nils Ivar Leraand.

Da VG pratet med Løke tidligere i uken, var hun fornøyd med ny hverdag i Vipers Kristiansand. 36-åringen hadde allerede begynt å planlegge familiesituasjonen under VM.

les også

Mesterskapsløse Barthold toppscorer i Champions League: – Helt klart aktuell

– Dette er trist både for Heidi selv og for laget. Nå skal vi ta vare på henne, og gi den hjelpen hun trenger. Heidi er en viktig spiller, fordi hun går foran og viser vei med sin mentalitet både utenfor og på banen. Nå skal vi ta med oss Heidis innstilling og fightervilje til Japan, samtidig som vi ønsker henne lykke til med operasjonen og opptreningen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Husker du denne lekre scoringen?

– Ekstremt mye skader

Fra før har Norge flere som trolig ikke kommer til å delta i VM: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk, Kjerstin Boge Solås, Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

– Det var slik det var på det verste i min tid også. Jeg tror nok det er en idé å se på belastningen i håndball. Det er en veldig skadeutsatt idrett, sier Grini, som vant EM-gull i 1998 og VM-gull året etter.

Også stortalentet Henny Reistad er usikker.

– Det er ekstremt mye skader. Det går utover Norges sjanser. Vi er ikke blant de ypperste favorittene nå, men det er klart vi har mange gode spillere, sier Svele.

les også

Løke og Herrem tar neppe med ungene til VM

Stine Skogrand ble mor i våres og Hergeirsson sa tidligere i uken at hun kan rekke VM, men at det er for tidlig å slå fast.

Bent Svele mener Løkes skade er verst nytt for klubblaget Vipers som starter Champions League-sesongen neste lørdag.

– Det er tristere for Vipers. Fordi de har ikke den samme bredden som landslaget selvsagt, sier Svele.

PS! Norge møter Japan 18.20 søndag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder