Norsk storseier: Magnus Jøndal gruet seg etter scoringsshowet

HERNING/OSLO (VG) (Tunisia-Norge 24–34) Håndballguttas VM-premiere endte med storseier mot Tunisia. Så gikk de rett i isbad før lørdagens kamp mot Saudi-Arabia om bare 19 timer. Magnus Jøndal gruet seg.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Han er iskald. En av de aller beste kantene i verden, sier Christian Berge og beordret Jøndal til å bli enda kaldere etter storseieren i VM-åpningen.

– Jeg gleder ikke meg til isen. Det er 10 minutter jeg kunne klart meg uten. Men det må til, sier banens beste i VM-åpningen. Han gikk rett i isbad for å restituere slik at musklene er klare til å følge opp de ni scoringene mot Saudi-Arabia allerede lørdag ettermiddag.

– En outstanding spiller. Sikker som banken. Rett og slett rågod, beskriver Sander Sagosen.

– Det er egentlig bare å smelle ballen ut til ham, snu ryggen til og løpe hjem i forsvar. Så vet jeg ballen ligger i mål.

Østfoldingen har aldri scoret så mange i et mesterskap noen gang og tangerte persen sin på landslaget med ni scoringer mot Hviterussland i 2016. I Bundesliga har han på det meste scoret 12 mål på 12 skudd for toppklubben Flensburg denne høsten.

les også

Analyse: Derfor er åpningskampen ekstremt viktig

– Har du løftet spillet ditt til et nytt nivå?

– Jeg føler at jeg forbereder meg og får lønn for strevet, sier Jøndal som ikke scoret mer enn 18 mål og hadde en uttellingsprosent på «bare» 56 i fjorårets EM.

– Det som skjedde i fjor har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg har hatt en god sesong i Flensburg og har bygd på meg god selvtillit nå, sier han og blir fulgt opp av Christian Berge. Landslagssjefen minner om at Jøndal fikk barn i fjor.

– Det har jeg selv opplevd kan påvirke, sier landslagssjefen som selv er tobarnsfar.

– Noen ganger går det ikke, men jeg skal treffe på over 75 prosent, sier venstrekanten selv som var nær 10 mål.

– Jeg mener jeg fikk en dytt i ryggen på den, sier han.

les også

Torbjørn Bergerud fra tysk trøbbel til suksess for Norge

– Håndballmessig er han bare iskald, beskriver Eivind Tangen. Han mener Jøndal slettes ikke er stille og beskjeden. Andre landslagsspillere mener han har en «dark side».

– Han er ikke beskjeden. Men bare stille. Av og til kommer det noen stygge kommentarer, forklarer Tangen – selv god i VM-åpningen.

Torbjørn Bergerud reddet i stor stil og ga håp om bedre norsk målvaktsspill i dette VM enn i fjorårets EM. Verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen, viste hvor verdifull han kan bli for Norge – det samme gjorde strekstjernen Bjarte Myrhol med 100 prosent uttelling på sine seks skudd.

les også

Berge om superreserven Harald Reinkind: – Sur og forbannet

– En fremragende prestasjon av Jøndal. Han får mange baller fra Sander Sagosen – men han scorer på dem, fastslo Joachim Boldsen som TV3-ekspert i pausen.

Bjarte Myrhol syntes det var deilig å komme i gang.

– Godt å bli kvitt åpningsnervene og komme herfra med et godt resultat, sa strekspilleren, som ikke opplevde kampen så tøff som det kunne virke.

– Dommerne var gode, og det var god tone mellom lagene. Sånn er det hver uke, så det er ikke noe nytt, smilte han da VG antydet at det gikk hardt for seg. Han hadde kona og ungene på plass i hallen.

– Jeg er ikke imponert, men en perfekt start, fastslo Boldsen etter matchen.

– Jeg må jo si at dette gikk bra. Når vi vinner med ti mål mot Tunisia, så har vi gjort en god jobb, mente målvakt Bergerud i intervju med VG.

Om forsvaret foran seg sa han:

– Det er varierende til tider. Vi skal være aggressive og takle, men de får litt for mange avslutninger fra seks meter, synes jeg. De fikk litt mange strekinnspill, men 24 baklengsmål er ganske bra.

Landslagssjef Christian Berge uttrykte seg slik i TV3-studio:

– Jeg ble godt fornøyd etter hvert. Vi fryktet motstanderen litt. Jeg synes vi stikker fint ifra etter å ha slitt litt rett etter pause.

les også

Norge må spille med reklame for utenlandsk spillselskap i VM

– Vi har mer å gå på, men jeg synes det er en bra åpning, fortsatte Berge

Dommerne var klare på at de ikke ville ha noe stygt spill, og Tunisia fikk sin tredje utvisning etter bare et drøyt kvarter.

Assistenttrener Børge Lund sa i pausen at Norge skulle løpe mye i 2. omgang mot tunisiske spillere allerede hadde begynt å bli slitne.

Men tross et par gode Bergerud-redninger ble det ingen stor åpning på omgangen for Norge. Ledelsen skrumpet inn til tre mål. Det var mange tekniske feil på de norske spillerne tidlig i 2. omgang, og Tunisia holdt seg lenge bare to mål under.

– Tunisia er fysisk sterke og vil gi oss juling. Men så tar vi bare og snur litt på det, springer kontra på dem, så henger de med tungen ut, beskriver Sander Sagosen etter at Afrika-mesterne var knust med 10 mål til slutt.

Det er viktig at Norge vant denne «lette» åpningskampen. Det internasjonale håndballforbundet har gjeninnført systemet med gruppespill og hovedrunde i VM. Det er slutt på kvart- og åttedelsfinaler. Nasjonene tar med seg poengene fra kamper mot lag de går videre sammen med inn i hovedrunden.

les også

Deiligst å være Bjarte i Danmark: Slipper savnet av ungene

Lørdag kl. 17.30 spiller Norge mot Saudi-Arabia. Selv om det blir ekstremt kort tid til å komme seg etter Tunisia-kampen, bør Christian Berges menn vinne lett.

– Vi må være konsentrerte. Jeg har sett mange rare resultater i håndball-VM, sier Berge selv.

– Vi skal ikke levere et lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder