SLO BRASSENE: Bjarte Myrhol har kommet sterkt tilbake etter ni uker med skader – selv om ikke alle skuddene satt mot Brasil. I bakgrunnen Magnus Abelvik Rød. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kristian Kjelling før håndball-VM: – Har aldri sett maken til landslag

NORDSTRAND (VG) (Norge-Brasil 30–26) Bjarte Myrhol og håndballgutta tok VM-sølv for to år siden. Men ekspertkommentator Kristian Kjelling mener årets VM-lag er bedre. Norge slo Brasil generalprøven.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har aldri sett maken til landslag i forhold til bredde og antall gode spillere, sier Kristian Kjelling. TV 3-eksperten under mesterskapet i Danmark og Tyskland har solid bakgrunn for egne meninger. Han scoret 146 mål på sine 31 VM-kamper for Norge fra 2005 til 2011.

les også

Norge uten Sagosen knuste Nederland – 18-årig debutant glitret

– Jeg synes også det har vært utvikling de siste to årene. Gutta spiller for toppklubber i Europa og leverer. Vi har fått mange ut i Europa, sier Myrhol som mesterskapsdebuterte på lag med landslagssjef Christian Berge i 2006. Han går nå løs på sitt 12. sluttspill.

Norge var ikke uten skjønnhetsfeil i den siste matchen før VM-åpningen mot Tunisia fredag. Men til slutt vant Sander Sagosen & co. som de ville mot VM-klare Brasil.

Sagosen satte syv scoringer på åtte skudd og ble godt fulgt opp av kanter som traff på alt: Kristian Bjørnsen (5 mål) og Magnus Jøndal (4 mål). Bjarte Myrhol slet mer med uttellingen, men scoret til slutt syv på sine 13 skudd.

– Jeg fokuserer på at jeg kom til mange sjanser, sier Myrhol som kom med noen tydelige «f ...» etter bommer på åpne sjanser i Nordstrand Arena.

Heller ikke spillere som Espen Lie Hansen og Eivind Tangen var helt der de skulle være, men det var aldri tvil om Norges tredje seier på fire dager i Oslo.

les også

Herjet med Island: Vil gjøre Sander Sagosen mindre sentral

Kjelling mener Norge har fått god hjelp av VM-oppsettet. Tunisia, Saudi-Arabia, Østerrike og Chile venter før gruppefinalen mot Danmark i Herning 17. januar.

– Vi har vel aldri hatt en lettere vei enn det. Det ser bra. Norge går muligens ikke til mellomspillet med full pott. Danmark er gode. Men vi har gode muligheter for å gå videre med fire av seks mulige poeng.

I hovedrunden møter Norge tre nye lag. Sannsynligvis er Sverige og Ungarn to av dem.

VM-KLARE: Kristian Kjelling (til venstre) og Daniel Høglund er TV 3s kommentatorpar når Norge møter Tunisia i VM-åpningen fredag. Foto: Jostein Overvik

– Jeg har tro på at Norge kommer til semifinalen, sier han.

Mot Brasil var Christian O’Sullivan tilbake etter kneoperasjonen. Han skulle egentlig ikke spille før VM.

– Virkelig godt å få en kamp før VM. Kneet har vært så bra at det ikke var noe å vente med, sier han.

Gøran Johannessen er tirsdag tilbake i full trening etter fingerskaden, mens Myrhol og Bjørnsen er i godt gjenge etter høstens skademareritt.

– Jeg har vært usikker på skadene. Bjørnsen har scoret mye mål og Myrhol har vært veldig sentral. På grunn av skadene så passer det Norge fint av vi ikke får de tøffeste med en gang. Det er viktig at O’Sullivan og Johannessen blir spilleklare igjen. Ellers tror jeg det blir en lang januar for Sagosen. Det kan bli tøft i to og en halv uke, mener Kjelling.

les også

Bjarte Myrhol om skademarerittet før VM: – Jeg er spent

Men Drammen-treneren mener keeperspillet blir like viktig som Sagosen i VM. Mot Brasil var Torbjørn Bergerud Norges beste spiller med sine 21 redninger.

– Bergerud er like viktig. Hvis ikke målvakt og forsvar funker, så er det vanskelig. Han er kjempegod, men har vært varierende i Flensburg. sier Kjelling.

– Jeg er fornøyd og går inn i VM med en god følelse, sier Bergerud etter en redningsprosent på 46 i generalprøven.

les også

– Berge mister en av sine mest betrodde menn

Venstresleggen Kent Robin Tønnesen mister VM etter bruddet i hånden fredag kveld. Han slo neven i hodet på Henrik Jakobsen, som måtte sy flere sting etter smellen.

– Kent Robin har vært veldig god, men vi har vanvittig gode høyrebacker ellers også. Nå kommer Harald Reinkind inn. Han var vanvittig god for Kiel mot Rhein-Neckar Löwen i romjulen, hadde utspill og oppspill. Han var helt fantastisk, mener Kjelling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder