OSLOFJORD CONVENTION CENTER. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Norges Håndballforbund dropper Oslofjord Arena etter boikott-trusler

Norges Håndballforbund (NHF) bekrefter søndag at de ikke vil legge sine arrangementer til Oslofjord Arena etter protester fra flere klubber.

– Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer. Slik eiersituasjonen ved Oslofjord Arena er nå, har styret kommet frem til at Norges Håndballforbund ikke vil gjennomføre arrangementer der, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i en pressemelding som kom søndag.

les også

Erevik ber om pipekonsert i EM: Kaller publikum pinlig

Flere klubber over hele landet har tidligere protestert mot avviklingen av finalerunden i Lerøyserien for 18-åringer på grunn av stedet kampene egentlig skulle spilles på.

– Jeg er glad for den grundige jobben som er gjort i organisasjonen og klubbene våre har gjort i denne saken. Denne avgjørelsen er i tråd med den strategiplanen vi har lagt i håndballforbundet, sier Lio til VG.

Oslofjord Arena, som er en del av Oslofjord Convention Center (OCC), eies av Brunstadstiftelsen.

Den stiftelsen ble etablert i 2002 av Brunstad Christian Church (BCC), som tidligere var kjent som Smiths Venner.

- Vi er fryktelig skuffet og stiller oss undrende til denne avgjørelsen, sier Stian Fuglset - administrerende direktør i OCC - til VG.

les også

Supporterleder slår tilbake mot Erevik: – Det er en skam

Livssynssamfunnet mener at homofilt samliv er en synd.

I tur og orden protesterte den ene håndballklubben etter den andre på at lokalet skulle brukes. Byåsen og Larvik Turn er blant klubbene som snakket om boikott og å trekke laget, ifølge Aftenposten.

«Trossamfunnets syn på homofili er ikke i tråd med Norges Håndballforbunds verdigrunnlag», heter det i pressemeldingen. Videre står det:

«Budskapet i henvendelsene har i stor grad handlet om anleggets kobling til Brunstad Christian Church («Smiths Venner»), og at trossamfunnets syn på homofili ikke er i tråd med Norges Håndballforbunds verdigrunnlag».

– Styret har forståelse for at det synet arenaens eier har på blant annet homofili, skaper problemer for flere av våre spillere og medlemmer. Vi er glade for å se at engasjementet for likeverd er så stort som det er i vår organisasjon. Dette har vært sentralt for vår beslutning. Samtidig vil jeg understreke at vi har hatt gode og ryddige samtaler med OCC, sier Lio videre.

Det er håndballforbundets Region Sør som hadde inngått avtale om å arrangere både sitt eget sluttspill og Lerøyseriens sluttspill der denne sesongen. Men de skal ha en opsjon på å kunne si opp avtalene.

– Hvis det skulle bli noe økonomisk etterspill så skal vi finne ut av det, lover Lio.

NHFs avgjørelse har blitt rost av Viasat-kommentator Daniel Høglund:

– Vi er på veg mot en full adskillelse fra Brunstad Christian Church og hadde håpet at Håndballforbundet ville være med oss på den reisen. Vi har nulltoleranse for diskriminering, sier Fuglset i Oslofjorden Convention Center.- administrerende direktør i OCC.

Han opplyser at hans bedrift har homofile medarbeidere og er åpen for alle. Fuglset minner også om at flere hundre barn hver uke trener idrett i Oslofjorden Arena.

Lørdag morgen presenterte Fuglset saken fra OCCs side for et samlet styre i Norges Håndballforbund i Trondheim. Også salgssjef Gunnar Fosseng - med 164 landskamper i håndball - var med på møtet med forbundstoppene. Pressemeldingen fra OCC kan du lese i faktaboksen under.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder