GIGANTMØTE: Sander Sagosen passerte Nikola Karabatic på vei til møtet med pressen lørdag. Men kaffen venter han med til etter gigantmøtet med den franske legenden søndag. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Legenden Karabatic sier minst mulig om Sagosen

TRONDHEIM (VG) Nikola Karabatic (35) kaller Norge «klare favoritter» og er ikke spesielt snakkesalig om lagkameraten Sander Sagosen (24) før skjebnekampen i EM. Det er det en klar årsak til. Den norske stjernen er som regel glimrende mot sine franske venner.

– Norge er ikke bare Sander. Om det var tilfelle, ville det vært enkelt, sier Karabatic på VGs spørsmål.

– Norge har et veldig godt lag, som spiller bra i forsvar, er farlig i alle posisjoner og spiller veldig raskt. Vi har mye å fokusere på. Sander spiller på et høyt nivå, men vi må konsentrere oss om alle, sier han.

FRANSK KJEMPE: Nikola Karabatic under den franske treningen lørdag. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

les også

Her ble Sander Sagosen best: Takker mamma og pappa

Karabatic vil ikke svare på flere spørsmål om Sagosens kvaliteter.

– Det er ikke min sak. Jeg vil konsentrere meg om min egen kamp, sier han i det kraftige svarte skjegget.

Karabatic vil helt tydelig ikke bidra til å fyre opp sin lagkamerat fra Paris Saint-Germain. Kreftene tok slutt for Sagosen da Frankrike slo Norge i VM-finalen hjemme i Paris for tre år siden. Men bortsett fra den kampen har han vært glimrende mot Frankrike i seks tellende kamper siden 2016.

Sagosen har scoret 33 mål og spilt til et snitt på 7,83 av 10 mulige poeng på VG-børsen – inkludert den svakere VM-finalen.

Slik ble han omtalt etter 12 mål i EM-åpningen:

– Jeg har fokus på hvor stor fest det skal bli når vi slår dem, svarer Sagosen svært offensivt på et spørsmål om Frankrike fra den norske pressen.

Trønderen fikk sin første toppkarakter på VG-børsen da Nikola Karabatic & co. sensasjonelt ble slått under EM i Polen for fire år siden.

Norges stjerne gjorde igjen en av sine aller beste kamper da de nybakte franske verdensmesterne i 2017 ble slått 35–30 i Oslo Spektrum. VGs dom var klar: Toppkarakteren 10 poeng nok en gang. Ett poeng mer enn han ble verdsatt til i oppvisningen mot bosnierne fredag.

les også

Sagosen herjet og Norge vant stort: – Ikke eksepsjonelt av Sander

Da tapte Frankrike 28–25 for Portugal etter 13 personlige feil og en laber forestilling.

– Det er vinn eller forsvinn. Presset er på oss. Norge spiller på hjemmebane. De blir veldig farlige og klare favoritter i denne kampen. Men jeg tror på sjansene våre. Vi skal gi alt vi har, lover Karabatic.

– Vi må få selvtilliten tilbake, sier han.

Sander Sagosen har de tre siste sesongene spilt sammen med Karabatic i Paris. Franskmannens merittliste er enorm. Han er kåret til verdens beste håndballspiller tre ganger og står notert med fire VM-gull, tre EM-gull, to OL-gull og tre triumfer i Champions League.

– «Niko» er en ledertype, en vinner, som har en karriere som det egentlig ikke er vits å kommentere. Den taler for seg selv. Han er en god kompis. Jeg lærer masse av hans mentalitet. Han har klart å være sulten i så mange år. Det er inspirerende og morsomt, sier Sagosen.

les også

Her får Sagosen seiersklemmen: – Skal ikke undervurdere Frankrike

Etter sommerens OL kan Nikola Karabatic komme til å kutte ut landslagsspill etter 18 år for Frankrike. Han debuterte på landslaget allerede seks år før han han i 2008 sist spilte EM-håndball i Trondheim.

– Håndballmessig går det kanskje litt mer opp og ned enn før. Men han er fortsatt den lederen når det virkelig gjelder. Jeg er sikker på at han vil prestere og spille en av de beste kampene han har spilt på lenge, mener Sagosen og mener dette er resepten for å slå Frankrike:

– Vi er avhengig av å få satt forsvar, få redninger og få løpt på dem. Da er mye gjort.

Sjekk den svenske kunstscoringen!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder