GJØR HVERANDRE BEDRE: Heidi Løke har vært strålende for Norge under EM. Kjæresten Bjørn Vestrum Olsson (t.h.) er blant dem som har gjort henne sterkere. Her er han avbildet under Oslo Grand Prix i 2007. Olsson har senere gitt seg som kroppsbygger.
GJØR HVERANDRE BEDRE: Heidi Løke har vært strålende for Norge under EM. Kjæresten Bjørn Vestrum Olsson (t.h.) er blant dem som har gjort henne sterkere. Her er han avbildet under Oslo Grand Prix i 2007. Olsson har senere gitt seg som kroppsbygger. Foto:Bjørn S. Delebekk (VG) og Remi Jakobsen (remimedia.com),

Denne mannen har gjort Løke sterkere

Håndballspilleren henter inspirasjon fra kjæresten sin

HÅNDBALL

BUDAPEST (VG) Bjørn Vestrum Olsson (39) har vunnet NM i høydehopp, NM i kroppsbygging og nordisk mesterskap i håndbak. Og: Hjertet til Heidi Løke (32).

Publisert: Oppdatert: 21.12.14 16:59

Nå er håndballspilleren klar på at kjæresten har gjort henne sterkere.

- Han er utrolig inspirerende og er flink til å komme med øvelser. Jeg har rett og slett blitt mye, mye bedre trent etter at jeg ble sammen med Bjørn, sier Løke til VG.

Hun bor i Ungarn der hun spiller for storklubben Györ. Han har jobb i Norge, og pendler derfor Europa på tvers for å kombinere arbeid og kjæreste.

Allsidig

Og når de tilbringer tid sammen, ryddes det tid til trening. Vestrum Olsson gir Løke konkrete innspill. Det har gjort linjespilleren sterkere enn noen gang foran kveldens EM-finale mot Spania i Budapest.

- Det er mye lettere å trene sammen med noen som er sterkere enn deg selv. Det er lettere å ta 200 kilo i knebøy om sidemannen tar 300 kilo. Man blir vant til å trene hardt, sier Vestrum Olsson.

Han jobbet tidligere som massør for de norske håndballjentene. Da hadde han kallenavnet «Bjørn Betong».

Som ung var han blant Norges beste høydehoppere, med en personlig rekord på 223 centimeter. Han vant utendørs-NM i 1999.

- Men jeg kjempet mot Steinar Hoen og Håkon Särnblom. Da ble det mange tredjeplasser, sier Løkes kjæreste.

Deretter vendte han blikket mot bodybuilding. Før den karrieren ble lagt på hylla i 2007, rakk Vestrum Olsson å vinne NM (2001) og sikre seg to syvendeplasser i VM.

Nå er det en ny muskelsport som blir viet oppmerksomhet: Håndbak. 39-åringen vant nordisk mesterskap tidligere i høst.

- Hvordan beskriver du Heidi Løke som idrettskvinne?

- Hun bruker ikke mye tid og krefter på å engste seg og være usikker. Heidi er flink til å koble av. I stedet så tenker hun at det har gått veldig bra tidligere. Hun finner heller trygghet i den tanken.

Skal «perse» i benkpress

Heidi Løke har selv sagt at hun aldri var noe stort håndballtalent – men at hun har trent seg god. I dag trener hun opp mot 1000 timer i året. Det er på nivå med Marit Bjørgen.

- Jeg synes det er gøy å utfordre meg selv og trene mye. Jeg liker å sprenge grensene noen ganger, og da er det gøy å trene sammen med Bjørn og få innspill derfra, sier Løke.

Ungarn-proffen løfter 80 kilo i benkpress. Det er 12 kilo mer enn hun selv veier. Likevel skal hun opp i 85 kilo før hun er helt fornøyd, forsikrer hun.

Finale i kveld

Sandefjordsjenta gjorde comeback på det norske landslaget i høst, og har fulgt opp med å være Norges beste spiller så langt i EM. 35 mål på 46 skudd gir en uttellingsprosent på 76 etter syv spilte kamper.

- Jeg synes det har gått veldig bra. Jeg er i god form og er kjempefornøyd, sier Løke.

Nå venter siste etappe før Norge – kanskje – kan feire et nytt EM-gull.

- Vi har en god følelse i laget etter seieren over Sverige. Vi er gira foran finalen. Vi skal kjempe og krige, lover hun.

Her kan du lese mer om