Norge lekte seg med Hviterussland

(Norge-Hviterussland 35-24) Heidi Løke og håndballjentene hadde ingen problemer med å vinne den første kvalifiseringskampen på vei mot EM i Sverige om 14 måneder.

Artikkelen er over fire år gammel

Løke ble toppscorer med syv mål i en kamp der Norge fikk brukt hele laget mot en nasjon som sjelden er å se i mesterskap. Kaptein Stine Bredal Oftedal styrte spillet og Amanda Kurtovic viste at hun er tilbake for fullt med seks scoringer.

SKARP: Stine Bredal Oftedal var Norges beste mot Hviterussland. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

– En meget bra kamp av Stine Bredal Oftedal. Det samme med Kurtovic, mener Max-ekspert Geir Erlandsen.

– Utrolig gøy

– Det var deilig for oss å komme i gang. Det er fortsatt noe å rette på, men jeg synes vi kommer greit fra det, sier Bredal Oftedal til Max. Hun ble kåret til banens beste spiller.

– Utrolig gøy, sier Kurtovic.

Les også: Inn i ekstremåret

– Vi er der vi skal være nå, mener Stine Bredal Oftedal som spilte 55 minutter, hadde ni assist og scoret fire mål på sine åtte skudd. Hun gjorde ikke en eneste teknisk feil, mens Norge mistet bare fire baller gjennom hele kampen.

Det er på nivå med de beste herrelagene i verden av det tempofylte norske laget som scoret ni mål på kontringer.

– Historisk få feil, sier Ida Alstad – som håper å bli klar til VM etter akillesoperasjonen sist vinter.

Slurvete skudd

Oftedal, Løke og Kurtovic ble godt fulgt opp Veronica Kristiansen, Linn Jørum Sulland, Mari Molid, Camilla Herrem og etter hvert også Nora Mørk. EM-dronningen startet på benken og kom tregt i gang, men endte til slutt på tre scoringer på sine syv skudd.

Les også: Györ midt i blinken for Sulland

Thorir Hergeirsson er fornøyd med mye, men ikke med 22 skuddbom. Både Kurtovic, Mørk og Sulland bommet fra straffemerket.

– Vi slurver aldeles for mye, sier landslagsjefen.

Keepertrioen har fått mye oppmerksomhet. I kveld satt EMs beste keeper, Silje Solberg, på tribunen mens duellen mellom Kari Aalvik Grimsbø (9 redninger) og Katrine Lunde (8 redninger) endte ganske jevnt. Lunde får pluss for tre målgivende pasninger i kontringer.

– Katrine er godt i rute. Kari er kommet lenger. Silje er i flyten etter å har hatt noen avbrudd. De blir forhåpentligvis bare bedre inn mot VM, sier Thorir Hergeirsson, som i de seks siste mesterskapene bare har brukt to målvakter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD PÅ HJEMMEBANE: Kari Aalvik Grimsbø gjorde en god kamp hjemme i Trøndelag selv om Györ-keeperen her ikke rekker et hviterussisk skudd. Foto: Ned Alley , NTB scanpix

Norge banket også Hviterussland med åtte og fire mål i to EM-kvalifiseringskamper i 2014. I kveld ble jentene fra øst satt enda kraftigere på plass. Søndag venter Litauen på bortebane før Norge kan konsentrere seg om VM i Danmark som åpner mot Russland i Frederikshavn 5. desember.

– Litauen er en kamp vi skal vinne, mener Stine Bredal Oftedal.

Kurtovic og Norge satte raskt skapet på plass fra start.

Godt med venstrehendte

Comeback-Amanda scoret tre av de fem første målene da hviterusserne ble plassert på behørig avstand av europamesteren. 5-2 ble til 19-13 ved pause etter at Kurtovic, Linn Jørum Sulland (2 mål), Stine Skogrand (1 mål) og Nora Mørk hadde vist at Norge er svært godt forspente med venstrehendte foran et VM uten evighetsmaskinen Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Finalehelten fra EM I Ungarn er gravid, men håper å rekke OL til sommeren.

Stine Bredal Oftedal styrte opp det norske spillet før pause med seks målgivende og åpnet stadig situasjoner for Heidi Løke som startet omgangen med å skaffe en straffe og etterpå scoret tre mål på fire skudd.

Etter en svak start på 2. omgang hvor Hviterussland bare var fire mål bak kjørte Norge over motstanderen etter pause. Sanna Solberg satte punktum med en kontringsscoring til 11-målsseier i kampens aller siste sekund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder