NY LANDSLAGSSPILLER: Håndballspilleren Anniken Obaidli (20) intervjues under landslagssamlingen denne uken. Foto: Jostein Overvik , VG

Anniken Obaidli (20) kan bli Norges nye stjerneskudd: Gråt da hun ble en av håndballjentene

TOPPIDRETTSSENTERET (VG) Kanskje har du aldri hørt navnet. Anniken Obaidli (20) debuterte for Norge før hun hadde spilt i toppserien. Tårene kom ved det første uttaket.

Artikkelen er over fire år gammel

– Det har vært kjempekjekt. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle komme inn så tidlig. Det tar jeg som et stort pluss. Jentene er snille og tar meg veldig godt mot, sier Obaidli til VG.

Molde-jenta forteller selv at hun gråt av glede da Thorir Hergeirsson ringte med beskjed om å pakke bagen for å dra med håndballjentene til Brasil i sommer.

Les også: Hard kamp om Nora Mørk

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt en spiller som har debutert for oss uten å ha erfaring fra Grundig Ligaen, sier landslagssjefen.

– Flott utvikling

MOLDE-SPILLER: Anniken Obaidli. Foto: Ole Gunnar Onsøien , NTB scanpix

Men nå har fotballbyen Molde spilt sine første toppkamper. Sist helg ble det poeng mot Halden og nå er Obaidli på plass på sin tredje landslagssamling.

Tidligere MHK-trener Einar Jønsson har allerede sagt at han har tro på at playmakeren kan bli verdens beste håndballspiller. De ordene tar ikke Hergeirsson i sin munn, men landslagssjefen er begeistret:

– Hun er i flott utvikling, men er ikke en spiller som skal dra lasset i mesterskap. En fremtidsspiller. Hun ser beskjeden ut, men er en rå spiller på både gjennombrudd og skudd. Hun leser spillet godt – også i forsvar – og bruker hodet til å kompensere det hun mangler i styrke i forhold til topp internasjonalt nivå. Hun er rask både i bena og hodet, sier han.

Selv sier Obaidli ut har «sykt» lyst til å komme med til VM i desember.

– «I» kommer til å kjøre på og gjøre mitt beste. Jeg har veldig lyst til å være med. Det hadde vært dødskult. Det er min drøm.

– Hva er dine sterke sider?

– Hurtighet kanskje. Rask i rom og bra til å spille opp andre. Blikk for spillet.

– Mini-MFK

Ikke ulikt Birgitte Sættem. Molde-jenta var omtrent like gammel som Obaidli da hun i 1999 var mesterskapsdebutant og spilte en nøkkelrolle da Norge vant VM-gull på hjemmebane.

Les også: Dette gjør Sættem nå (krever innlogging)

– Den historien kjenner jeg ikke, sier hun.

Men hun har kunnskap om brødreparet Stian og Olav Henning Vatne som bokstavelig talt er store håndballhelter fra hjembyen.

– De fleste tenker på Molde som en fotballby. Men nå begynner også håndballen å komme opp. Det er mange som vil være med på det vi har fått til. Det er stappfullt på kampene. Vi er litt sånn mini-MFK kanskje, sier hun med en stor latter.

Norges kamper denne høsten:

7. oktober: Norge-Hviterussland (EM-kvalik)

11. oktober: Litauen-Norge (EM-kvalik)

26. november: Norge-Russland (Møbelringen Cup)

28. november: Norge-Nederland (Møbelringen Cup)

29. november: Norge-Sverige (Møbelringen Cup)

5. desember: Norge-Russland (VM gruppespillet)

7. desember: Puerto Rico-Norge (VM gruppespillet)

8. desember: Norge-Kasakhstan (VM gruppespillet)

10. desember: Norge-Romania (VM gruppespillet)

11. desember: Norge-Spania (VM gruppespillet)

13. -20. desember: VM cupspillet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder