KLAFF TIL SLUTT: Espen Lie Hansen satte inn sine første åtte mål i VM i løpet av kampens siste 20 minutter. Foto: Bjørn S. Delebekk

Scoringsshowet kostet Espen Lie Hansen en kasse øl

HERNING (VG) (Norge – Saudi-Arabia 40–21) Endelig løsnet det for Espen Lie Hansen (29). Men det kostet å score åtte mål på 20 minutter. Prisen er en kasse øl.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Rett før slutt satte bakspilleren nemlig inn Norges mål nummer 40 mot Saudi-Arabia.

– Jeg må kjøpe en kasse øl til resten av laget. Det er bra vi er i Danmark og ikke i Norge. Her er det litt billigere, ler drammenseren etter å ha totaldominert avslutningen av 19-målsseieren.

les også

Berge forbannet etter at keeperen fikk skudd i ansiktet

– Når leverer du ølkassen?

– Det blir vel etter vi har vunnet finalen, fleiper Lie Hansen og legger til «hvis vi klarer å komme så langt».

– Ja, slik er det å score mål nummer 40, bekrefter landslagssjef Christian Berge og legger til:

– Det er morsomt å se at Espen begynner å finne farten, avstanden til forsvaret og skuddet. En veldig positiv kamp fra hans side.

– Nei, den regelen har jeg ikke hørt noe om. Men det er bare fint, sier 18-årige Alexander Blonz, som også imponerte med sine seks første VM-scoringer.

Men selv får Espen Lie Hansen bare betalt på en annen måte:

– Ja, nå er du blitt gammel nok til øl også?

– Ja, ja, ler den 18-årige VM-kometen, som har en langt mer forsiktig leskedrikkavtale med Lie Hansen. Unggutten skylder Hansen to Pepsi Max som betaling for målgivende pasninger – begge levert bak drammenserens kraftige rygg.

For Espen Lie Hansen løsnet en aldri så liten propp. I fjorårets EM spilte han mest forsvar og scoret faktisk et eneste mål.

– Jeg var litt lei av å spille opp alle andre. Så jeg måtte score litt selv og få noen mål på kontoen jeg også. Det er deilig. Jeg viser at jeg kan det, sier han.

Men følte seg ikke mye høy i hatten etter å ha bommet på sine to første forsøk mot araberne.

– Det var litt flaut da jeg bommet på den kontringen. Da skjøt jeg altfor tidlig og tenkte «at nå må jeg opp ringene», sier han.

Plutselig kom alt. Espen Lie Hansen hamret inn åtte mål på rad og scoret åtte av Norges 12 siste mål i kampen.

les også

Flensburg freser mot Norge etter bruk av Johannessen

– Det er deilig å få stilt inn siktet. Jeg ville kanskje litt mye på de to første skuddene. Det er vanskelig enn folk tror å spille mot sånne lag også. Keeperen hopper plutselig i hjørnet før du skyter.

Han har hatt en tøff tid i klubblaget Nantes etter at det ble klart at Lie Hansen vender hjem til Drammen til sommeren. Det har ikke blitt spilletid i seriekampene i det hele tatt.

les også

Espen Christensen best på børsen: Ut med stjernesmell

Også VM begynte med nummer 89 plassert på benken i 60 minutter.

– At jeg ikke spilte mot Tunisia var fordi Gøran (Johannessen) og (Christian) O’ Sullivan skulle få spilletid. Jeg var hverken stresset eller irritert etter det. Jeg har snakket med Christian Berge og vet at det kommer nok spilletid.

– Vi er flinke. Vi slipper oss ikke ned og maler bare på. Bare se på Østerrike som tidligere i dag tapte for Chile, sier han. Norge fortsetter VM mandag mot nettopp østerrikerne.

Raske Lie Hansen fikk en kamp etter sitt hjerte. Norge scoret 22 av 40 mål på kontringer.

– Det var 60 minutter med intervaller. En god økt, mener han. To poeng og to Pepsi Max rikere.

Og en ølkasse fattigere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder