VIL RASKT TILBAKE: Katrine Lunde ser ikke borte fra at hun får med seg sesongavslutningen etter hun sist lørdag mor. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Katrine Lunde ble mor: – Nesten uvirkelig

Midt i Champions League-kampen mot Larvik ble Katrine Lunde (34) mor til Atina.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er stort. Det er nesten uvirkelig. Nå skal det bli godt å komme hjem. Da får jeg nok mer følelsen, sier Katrine Lunde til VG på vei ut av sykehuset i Ungarn onsdag.

Landslagskeeperen har til sammen vunnet syv gull i OL, VM og EM, men det spørs om triumfene kan sammenlignes med datteren som veide 3480 gram og målte 50 cm ved fødselen.

– Begge legene som var med på fødselen er håndballinteresserte, men vi fikk ikke med oss noe av kampen lørdag. Hun ble født i 2. omgang, ler landslagskeeperen. Heidi Løke, Kari Aalvik Grimsbø og resten av Györ-laget var i Norge og tapte for Larvik mens Lunde kjempet sin egen kamp fødestua.

Grei fødsel

– Jeg spiste lunsj med laget før de dro til Norge. Da hadde vi tippekonkurranse om når barnet skulle komme, sier hun.

Fødselen gikk greit.

– Men jeg synes det har vært litt tøft å være alene med henne om nettene på sykehuset. Den nye livssituasjonen er jo krevende for både mor og barn. Så det blir godt å komme hjem, sier hun.

Katrine Lunde har på grunn av graviditeten ikke spilt håndball denne sesongen. Etter 14 mesterskap på rad sto hun over EM-suksessen i desember. Men har hele tiden vært innstilt på å fortsette karrieren på landslaget.

I løpet av mars vil landslagets keeperekspert Mats Olsson besøke Lunde, Aalvik Grimsbø og Løke i Györ.

Vil rekke sesongavslutningen

Katrine Lunde har hele tiden holdt muligheten åpen for å rekke sesongavslutningen med den ungarske klubben. Drømmen er å avslutte sine fem år i klubben med sluttspillet av Champions League i Budapest i mai.

– Jeg må si at jeg har lyst på det. Jeg har gjennom hele prosessen trent bra fysisk og holdt meg inne i miljøet. Så få tiden vise om det går, sier hun.

Til sommeren går uansett flyttelasset østover med Atina og kjæresten Nikola Trajkovic. Etter en uoverensstemmelse med Györ i forbindelse med fødselen, sa Lunde opp kontrakten med klubben som har vunnet Champions League de to siste sesongene.

Neste sesong spiller hun for russiske Rostov på en i håndballsammenheng svært god kontrakt.

– Det viktigste er at jeg kjenner treneren og at det sportslige opplegget er godt. Men jeg går til en klubb med god økonomi. Det blir en bedre pakke for meg og oss enn det vi har hatt i Ungarn, sa Lunde til VG for en måned siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder