ERSTATTER: Katrine Lunde kan ha spilt sin siste kamp for Györ. Kari Aalvik Grimsbø blir landslagskeeperens erstatter i Györ. Her jubler de sammen for OL-gullet i London i 2012. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Landslagskeeperen til VG: - Dette er helt vilt: Aalvik Grimsbø blir Györ-keeper

Kari Aalvik Grimsbø (30) blir solgt fra Esbjerg til Györ. Landslagskeeperen løser keeperkrisen for den ungarske Champions League-vinneren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Dette er helt vilt. Egentlig alt for vilt for meg. Men nå tar jeg med meg guttene mine og flytter. Utrolig spennende, sier Kari Aalvik Grimsbø til VG. Hun har skrevet kontrakt med Györ til sommeren 2017.

Les også: Full stopp for Veronica Kristiansens Champions League-drøm

Katrine Lunde er gravid og forrige helg ble kroatiske Jelena Grubisic korsbåndskadet. Dermed har klubben bare en keeper foran søndagens Champions League-møte med Larvik på hjemmebane i Ungarn.

UT AV EM: Kari Aalvik Grimsbø smilte tappert da hun måtte forlate håndball-EM på krykker i desember. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

- Jeg kommer til å være til stede på kampen, men er fortsatt ikke spilleklar etter kneskaden jeg pådro meg i EM, sier trønderen - opprinnelig fra Skaun. Opptreningen går etter planen og i slutten av uken skal hun til Oslo for å få vurdert kneet.

- Jeg står allerede i mål på trening og regner med å være spilleklar i løpet av et par uker.

Katrine Lunde har vunnet Champions League de to siste sesongene sammen med Heidi Løke i Györ, men har denne sesongen vært ute med graviditet. Lunde valgte for snart to uker siden å bryte med klubben etter en konflikt om lønn etter fødselen.

Har skjedd veldig fort

Lunde har termin i mars og kan komme tilbake og spille sine siste Györ-kamper i sesongavslutningen. Russiske Rostov er svært hissige på å sikre seg hennes tjenester neste sesong.

Grimsbø har hverken snakket med Løke eller Lunde i prosessen.

- Dette har skjedd veldig fort. Jeg har ikke turt å tro på dette før de to siste dagene. Det blir forferdelig trist å forlate Esbjerg så brått, men en drøm å få spille klubbhåndball for en så god klubb,. Det blir en unik opplevelse, sier Grimsbø.

Hun opplevde karrierens høydepunkt da hun var avgjørende for det norske OL-gullet i London for tre år siden.

Både Lunde og Løke har tjent svært godt i den ungarske industribyen som produserer motorer for Audi. Fabrikken er klubbens hovedsponsor.

Men det er ikke en netto millionlønn som har stått i fokus for Grimsbø.

- For meg er ikke økonomi det viktigste, men å få oppleve drømmen som håndballspiller, sier Aalvik Grimsbø som i 2013 ble mor til Sindre.

I desember gjorde hun comeback i mesterskap for Norge med en glimrende åpningskamp mot Romania. Men var maksimalt uheldig, pådro seg en kneskade og måtte avslutte mesterskapet.

Kan vinne dobbelt seriegull

Grimsbø har spilt 128 kamper for Esbjerg siden 2010, men har ikke vært på banen etter EM-skaden. Klubben fra Jylland leder den danske serien med Grimsbøs EM-erstatter Emily Stang Sando i mål. Esbjerg sikret i kveld serieledelsen ved å slå Nykøbing Falster 26-20 på bortebane.

Nå kan Grimsbø ikke bare bli seriemester for første gang i karrieren. Hun kan vinne gull i to land i samme sesong.

- Vi har vært superglade for å ha hatt henne i Team Esbjerg, hvor hun har har vært med å løfte laget til det nivået vi har nå, sier sportssjef Thomas Hylle i klubben.

Györ har også kommet med to tilbud på Veronica Kristiansen de siste ukene, men Glassverket har sagt nei til å selge EM-vinneren for en sum som ikke skal være langt fra 50.000 kroner.

- Vi har ikke hørt noe mer fra den interesserte klubben. Nå avventer vi dette til tirsdag ettermiddag, sier daglig leder Anja Lønseth til VG.

Veronica Kristiansen er antagelig tenkt som erstatter for Eduarda Amorim. Den brasilianske stjernen er også kneskadet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder