UT I TÅRER: Det ble følelsesladet for Boge Solås da hun måtte ut med en smell i kneet.

UT I TÅRER: Det ble følelsesladet for Boge Solås da hun måtte ut med en smell i kneet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kjerstin Boge Solås ødela korsbåndet for andre gang

Den norske landslagsspilleren Kjerstin Boge Solås (21) måtte ut på båre i treningskampen mot Danmark i helgen. Nå viser MR-undersøkelsene at korsbåndet er røket.

– MR viste dessverre fremre korsbåndsskade hos Solås. Hun henvises ortoped for å vurdere tidspunkt for operasjon, skriver landslagslege Anne Froholdt i en SMS til VG.

Det er tunge nyheter for Boge Solås, som røk korsbåndet også i 2017. Solås meldte nylig overgang fra Tertnes til den ungarske storklubben Siofok. VM i Japan i desember ryker og OL i Tokyo neste sommer kan også være i fare.

– Jeg føler meg ekstremt uheldig, men jeg har ikke noe problem med motivasjonen. Det er så gøy å spille håndball at det er mer nok motivasjon til å trene meg opp igjen det neste året, forteller hun til BA.

En korsbåndsskade medfører som regel 9–12-måneder på sidelinjen, opplyser Froholdt.

– Det er bare rett og slett trist. Det er den verste skaden i håndball. Jeg er bare lei meg på Kjerstins vegne. Hun var godt i gang tilbake og så ut til å være i bra slag, sier tidligere Larvik-trener Tor Odvar Moen, som nå er trener for Solås i ungarske Siofok, til Aftenposten.

I desember 2016 ble Dale-jenta europamester som 18-åring. Hun ble tatt ut i troppen som norgeshistoriens yngste til ett EM. Etter 16 måneder på sidelinjen gjorde hun comeback i 2018.

– Det har tatt lang tid, men det har gått fint med små steg fremover hele veien. Men selvfølgelig er det ekstremt godt å spille en ordentlig kamp igjen, sa Solås til VG den gangen.

Lørdagens treningskamp på Nærbø endte med norsk 24-28-tap mot Danmark. Danskene ledet 11-10 til pause.

Landslaget har vært samlet i Thorir Hergeirssons nærområde den siste uken. Skader har medført at Katrine Lunde, Henny Reistad, Veronica Kristiansen, Helene Fauske og Amanda Kurtovic gikk glipp av samlingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder