TILBAKE TIL NORSK HÅNDBALL: Etter det TV 2 erfarer skal Linn Jørum Sulland bli presentert som Vipers Kristiansand-spiller i dag. Foto: Györi Audi ETO KC ,

Sulland klar for Vipers – Larvik har ikke tatt kontakt

Linn Jørum Sulland (31) signerte i dag for Vipers Kristiansand. Også Glassverket-trioen Jeanette Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset skal være klare for sørlandsklubben.

  • Jostein Overvik
  • Siri Wiersen

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg hadde lyst å komme hjem til Norge. Det er kult at en klubb tør satse så stort, sier Sulland via Skype på en pressekonferanse i Kristiansand nå i ettermiddag. Fra høsten får hun Aquarama som hjemmebane.

Vipers har ikke fått konkurranse fra Larvik om spilleren som spilte for dem mellom 2009 og 2015.

– Vi har ikke vært i kontakt med Sulland nå, opplyser Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

Sulland under VM: – Jeg skal ikke spille for Györ

Linn Jørum Sulland scoret 10 mål i den avgjørende finalekampen da Larvik vant Champions League i 2011.

Fra Larvik til Györ: Nora Mørk får topplønn

Etter sesongen mister Larvik Nora Mørk til nettopp Györ, men Tor Odvar Moen svarer knappest mulig på hvorfor Sulland ikke er aktuell som erstatter.

– Ingen kommentar, sier Larvik-treneren som møter nettopp Vipers i Kristiansand onsdag kveld.

Vipers har en langsiktig plan om å kjempe om mesterskap i Norge og spille i Champions League. For øyeblikket ligger klubben på 5. plass i den norske toppserien mens de internasjonalt førstkommende lørdag spiller den første av to kvartfinaler i Cupvinnercupen mot Krim fra Slovenia.

Også bysbarnet Katrine Lunde er ønsket av Kristiansand-klubben. Hun spiller nå i russiske Rostov-Don.

Les også: Katrine Lunde får drømmekontrakt i Rostov

– Katrine har vært ønsket hos oss i lang tid, sier Peder Langfeldt i Vipers.

Glassverkets kanskje tre beste spillere ga mandag kveld lagvenninnene beskjed om at de kommer til å spille for Vipers neste sesong. Jeanette Kristiansen er søster til landslagets Veronica Kristiansen, mens bakspiller Kristin Nørstebø og strekspiller Kari Brattset også er solide forsterkninger.

– Ja, de har sagt at det skal komme flere signeringer, sier Sulland i Skype-intervjuet før hun får beskjed av klubben om å «ikke si noe mer».

VG Sportens podkast: Dette valentines-stuntet endte i fiasko

Glassverket-trioen følger etter trener Kenneth Gabrielsen. Det ble før jul klart at den nåværende Glassverket-treneren tar over jobben i Vipers etter Gunnar Pettersen.

Sulland understreker at hun kjenner Gabrielsen godt fra før og at han er en av årsakene til at hun velger sørlandsklubben. Den nye Vipers-treneren hadde ansvaret for Linn Jørum Sulland i Stabæk frem til sommeren 2008.

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med. Jeg har et ønske om å ta med meg det jeg har lært i to av verdens beste håndballklubber, sier Linn Jørum Sulland og gjør det klart at ambisjonene om landslagsspill vil være de samme etter overgangen til Vipers Kristiansand.

Les også

Mer om

  1. Norsk håndball
  2. Larvik

Flere artikler

  1. Sulland vil straffe ubeseirede Larvik-venninner

  2. Heidi Løke forberedt på grov hets

  3. Ute av landslaget i to år: Linn Jørum Sulland inn i EM-diskusjonen

  4. Vipers Kristiansand lekte seg til «Final Four»: – Det her er helt vilt

  5. Enormt press på Nora Mørk: – Jeg liker store forventninger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder