TILBAKE TIL NORSK HÅNDBALL: Etter det TV 2 erfarer skal Linn Jørum Sulland bli presentert som Vipers Kristiansand-spiller i dag.

TILBAKE TIL NORSK HÅNDBALL: Etter det TV 2 erfarer skal Linn Jørum Sulland bli presentert som Vipers Kristiansand-spiller i dag. Foto: Györi Audi ETO KC ,

Sulland klar for Vipers – Larvik har ikke tatt kontakt

Linn Jørum Sulland (31) signerte i dag for Vipers Kristiansand. Også Glassverket-trioen Jeanette Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset skal være klare for sørlandsklubben.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg hadde lyst å komme hjem til Norge. Det er kult at en klubb tør satse så stort, sier Sulland via Skype på en pressekonferanse i Kristiansand nå i ettermiddag. Fra høsten får hun Aquarama som hjemmebane.

Vipers har ikke fått konkurranse fra Larvik om spilleren som spilte for dem mellom 2009 og 2015.

– Vi har ikke vært i kontakt med Sulland nå, opplyser Larvik-trener Tor Odvar Moen til VG.

Sulland under VM: – Jeg skal ikke spille for Györ

Linn Jørum Sulland scoret 10 mål i den avgjørende finalekampen da Larvik vant Champions League i 2011.

Fra Larvik til Györ: Nora Mørk får topplønn

Etter sesongen mister Larvik Nora Mørk til nettopp Györ, men Tor Odvar Moen svarer knappest mulig på hvorfor Sulland ikke er aktuell som erstatter.

– Ingen kommentar, sier Larvik-treneren som møter nettopp Vipers i Kristiansand onsdag kveld.

Vipers har en langsiktig plan om å kjempe om mesterskap i Norge og spille i Champions League. For øyeblikket ligger klubben på 5. plass i den norske toppserien mens de internasjonalt førstkommende lørdag spiller den første av to kvartfinaler i Cupvinnercupen mot Krim fra Slovenia.

Også bysbarnet Katrine Lunde er ønsket av Kristiansand-klubben. Hun spiller nå i russiske Rostov-Don.

Les også: Katrine Lunde får drømmekontrakt i Rostov

– Katrine har vært ønsket hos oss i lang tid, sier Peder Langfeldt i Vipers.

Glassverkets kanskje tre beste spillere ga mandag kveld lagvenninnene beskjed om at de kommer til å spille for Vipers neste sesong. Jeanette Kristiansen er søster til landslagets Veronica Kristiansen, mens bakspiller Kristin Nørstebø og strekspiller Kari Brattset også er solide forsterkninger.

– Ja, de har sagt at det skal komme flere signeringer, sier Sulland i Skype-intervjuet før hun får beskjed av klubben om å «ikke si noe mer».

VG Sportens podkast: Dette valentines-stuntet endte i fiasko

Glassverket-trioen følger etter trener Kenneth Gabrielsen. Det ble før jul klart at den nåværende Glassverket-treneren tar over jobben i Vipers etter Gunnar Pettersen.

Sulland understreker at hun kjenner Gabrielsen godt fra før og at han er en av årsakene til at hun velger sørlandsklubben. Den nye Vipers-treneren hadde ansvaret for Linn Jørum Sulland i Stabæk frem til sommeren 2008.

– Jeg håper og tror jeg har mye å bidra med. Jeg har et ønske om å ta med meg det jeg har lært i to av verdens beste håndballklubber, sier Linn Jørum Sulland og gjør det klart at ambisjonene om landslagsspill vil være de samme etter overgangen til Vipers Kristiansand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder