OL-DRØMMEN: Linn-Kristin Riegelhuth Korens drøm, om OL bare åtte måneder etter barnmefødsel lever i beste velgående. Hun opplevde kjempesuksess da Norge vant OL-gull i 2008 og 2012 og scoret til sammen 12 mål på bare 14 skudd i OL-finalene mot Russland og Montenegro.

OL-DRØMMEN: Linn-Kristin Riegelhuth Korens drøm, om OL bare åtte måneder etter barnmefødsel lever i beste velgående. Hun opplevde kjempesuksess da Norge vant OL-gull i 2008 og 2012 og scoret til sammen 12 mål på bare 14 skudd i OL-finalene mot Russland og Montenegro. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Hergeirsson om uttaket av mamma Linka: – Helt på grensen

GARDERMOEN (VG) Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) skal spille OL for Norge bare 227 dager etter at hun ble mor. Thorir Hergeirsson mener det er forsvarlig, men sier han har et «ambivalent forhold» til uttaket.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette er ingen OL-konkurranse om å komme raskest mulig tilbake fra fødsler, sier landslagssjefen til VG og ber innstendig om å bli sitert på det

Les også: Mamma Hegh gråt etter OL-overraskelsen

– Jeg er ambivalent og mener det er helt på grensen. Det er ingen konkurranse i det norske landslaget på å komme raskest mulig tilbake. Det skal ta den tiden det tar og det er individuelt, gjentar Hergeirsson. Han vraket i fjor den nybakte mor, Katrine Lunde (36), til tross for at avstanden til fødselen var lenger enn i Riegelhuth Korens tilfelle.

Keeperen fikk ikke spille VM 280 dager etter å ha født sin datter. Men sist fredag fikk både Lunde og Riegelhuth Koren beskjed om at de er klare for nok et OL. Sammen med en tredje mor, Kari Aalvik Grimsbø (31), er duoen de eneste som opplevde OL-gull både i Beijing og London.

– Jeg har hatt en god balanse i hverdagen. Det er nøkkelen til at det har gått så bra, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som er «stolt, glad og lykkelig» etter OL-uttaket.

Hun ammer fortsatt Lotte, som ble født så sent som 22. desember i fjor. Høyrekanten gjorde comeback for Larvik i mars, men kom tilbake på landslaget først under treningssamlingen i Portugal denne måneden.

Knust Silje Solberg: – Jeg er veldig skuffet

Ektemannen Einar Riegelhuth Koren og datteren var med under hele samlingen. Han har selv 64 landskamper for Norge og er naturligvis en svært viktig del av «Team Koren».

– De ser ut til å trives og ungen har det bra. De har god støtte av familien, landslaget og Olympiatoppen som har vært inne og hjulpet henne. Men den største jobben er gjort av Linka og Einar i team. Og da ser vi at dette er det forsvarlig, sier Thorir Hergeirsson.

MOR OG DATTER: Linn-Kristin Riegelhuth Koren på trilletur med Lotte rett før hun gjorde comeback for Larvik i mars. Foto: Alf Øystein Støtvig VG

Landslagssjefen har vært villig til å gi suksesskanten fra Beijing- og London-OL en sjanse. Men hadde henne ikke inne i OL-troppen før på slutten av samlingen på Algarve. Innsatsen gjennom den 12 dager lange samlingen ble direkte avgjørende.

Hergeirsson er rett og slett imponert over spilleren han har fulgt på landslaget helt fra hennes debut for 13 år siden.

Sulland klar for nytt OL: Har gjort alt for å overbevise

– Den gløden, den gutsen og det trykket! Og hun setter jo alle sjansene sine, beskriver han og mener Riegelhuth blir en nøkkel for Norge når laget skal «koste frem» i kontringer gjennom 60 minutter i OL-kampene.

De to treningsmatchene mot Sverige 12. og 14. juni ble svært viktige for Riegelhuth Koren. Hun gjorde sin aller beste landskamp – 10 mål på 10 skudd – da Spania ble slått i EM-finalen i 2014.

Og forteller selv at hun fortsatte i omtrent samme stil i to seire mot de OL-klare svenskene.

– Jeg var veldig god og leverte det jeg skulle. Jeg har vært stabil, sier Riegelhuth etter seks scoringer på seks kantskudd i de to kampene. Hun kaller det «stas» å være tilbake i rødt, hvitt og blått.

– Jeg har hatt dette som en drøm og et mål siden jeg ikke kunne være med i VM. Veldig mange sa at dette blir tøft og at jeg ikke hadde noen garantier på hvordan fødselen skulle gå. For meg har det vært en fantastisk opplevelse.

EM kommer etter OL: Hakk i trekningsplaten

Hun har «tatt dagene som de kommer» og forbedret seg dag for dag. Og da uttaket kom ble både VM-vinner Stine Skogrand, utfordrer Malin Aune og nykommer Marit Røsberg Jacobsen satt til side.

– For Skogrand ble det for kort tid for å nå opp. Hun var tre måneder ute av kamper med skade, sier Hergeirsson.

Linn-Kristin Riegelhuth stråler når hun møter VG etter OL-uttaket. Det eneste minuset er at søsteren Betina Riegelhuth ble vraket.

– Jeg er fantastisk lykkelig som mamma. Vi har funnet en god balanse i hverdagen i forhold til hva som skal til for å prestere. Jeg er veldig stolt av det jeg har fått til, men også ydmyk. Selv om jeg har prestert bra så er det ingen selvfølge å komme med, sier hun.

Linka om comebacket i mars: – Helt fantastisk situasjon

Lille Lotte og Einar Riegelhuth Koren blir med til samlingen i Ulsteinvik i juli. Antagelig kommer de også for å heie på mamma gjennom en uke midt i OL. For første gang har håndballjentene fire mødre med til mesterskap. Heidi Løkes sønn, Alexander (snart 9) kommer ikke til Rio, men det er åpning for at Katrine Lunde kan få besøk av Atina (1) og Kari Aalvik Grimsbø av sønnen Sindre (snart 3).

– Det er en åpning for at de kommer syv dager midt i OL. Men de må forberede seg på at de ikke vil se hver andre mye. Det er lange avstander og tett program, sier Thorir Hergeirsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder