SPILLER IKKE: Mari Molid stiller ikke for Larvik mot Vipres 1. mai. Flere andre spillere kan gjøre det samme. Her fra en landstrening med Heidi Løke, som etter planen skal spille for Larvik neste sesong. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kaos før sluttspill-semi: – Ekstraordinært og uheldig

Mari Molid og Mathilde Rivas-Toft bekrefter over for VG at de dropper onsdagens semifinale i håndballsluttspillet mot Vipers. Flere Larvik-spillere kan gjøre det samme. Kampen mellom Norges to beste klubber de siste årene kan ende i parodi.

I slutten av februar ble det kjent at samtlige spillere og ansatte ble fristilt fra sine kontrakter. Dermed kan Larvik HK komme til å stille med spillere helt uten erfaring fra A-laget mot seriemesteren 1. mai.

– Ekstraordinært og uheldig. Men hvilke spillere klubben stiller med kan vi ikke legge oss bort i. Larvik har i lang tid vært klar over at det er sluttspill i mai. Så dette er noe de har gått inn i med åpne øyne, sier Håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud. Han understreker at han bare er informert gjennom media om at flere av spillerne nå ikke ønsker å spille videre etter oppsigelsestidens utløp.

– Jeg kommer ikke til å spille kamp. Jeg forholder meg til kontrakten som går ut 30. april. Så jeg jeg spilte min siste kamp søndag, sier Mari Molid - med 107 landskamper for Norge - til VG.

les også

Støttespiller trakk milliongaranti til Larvik HK

– Jeg forholder meg til kontrakten min som utløper 30. april og spilte dermed min siste kamp for Larvik i går, skriver Rivas-Toft i en sms.

Ifølge TV 2 kan flere andre spillere komme til å gjøre det samme. Det bekrefter av kilder VG har vært i kontakt med. Det er tidligere antydet at klubben kan komme til å stille med jenter 18-spillere mot Vipers, som andre helgen i mai skal kjempe om Champions League-tittelen i Final4 i Budapest.

– Jeg kan ikke si hva de andre gjør, melder Molid. Heller ikke Hege Løken gir inntrykk av at hun skal spille videre for Larvik i mai.

– Jeg forholder meg til kontrakten min, som utløper i april, skriver kantspilleren i en sms. Mens keeper Guro Rundbråten sier til VG:

– Jeg har ikke noe svar å gi. Vi er oppsagt. Det er arbeidsforholdet vårt. Vi vet ikke hva som skjer videre.

– Det vet jeg ikke. Eller rettere sagt så har jeg ingen kommentar, sa Mari Finstad Bergum til NTB etter å ha scoret 10 mål da Molde ble slått i kvartfinalen søndag.

les også

Gjekstad vil gjøre Vipers bedre enn Larvik på sitt beste

Larvik HK vil foreløpig ikke kommentere den vanskelige situasjonen.

– Informasjon kommer sent i kveld eller tidlig i morgen. Har ikke mer informasjon på dette tidspunktet, sier Marion Wold - LHKs nye styreleder i en melding til VG.

– Jeg har snakket en del med Lene (Rantala, trener), men har ikke fått noe direkte spørsmål fra klubben om å spille for dem i mai, sier Molid.

Alle Larvik-spillerne ble oppsagt i månedsskiftet februar/mars og kontraktene ender i månedsskiftet april/ mai.

– Dette handler ikke om at jeg ønsker å ta igjen i forhold til klubben. Men det har vært en veldig turbulent tid. Den har kostet krefter. Vi har fått sparken. Det er vel heller ikke så mange andre som ville ha fortsatt å jobbe i en slik situasjon, sier Mari Molid.

les også

Heidi Løke og Anja Hammerseng-Edin i desperat kamp for å redde Larvik

Larvik-spillerne har fri mandag og trønderen kommer heller ikke til å møte på trening tirsdag, som formelt sett er hennes siste arbeidsdag i Larvik. Hun er på flyttefot til Molde. Der skal hun spille neste sesong - i likhet med lagvenninnene Rivas-Toft og Løken.

– Jeg måtte si opp leiligheten i Larvik og må være ute av en før 1. mai. Det har vært ganske vanskelig helt siden i februar. Nå føler jeg meg ferdig, sier Molid - som samtidig er klar på at hun er fornøyd med at hennes andre periode i Larvik ble avsluttet med to seire over Molde.

– Det hele er trist. Jeg ønsket jo opprinnelig å spille videre, sier hun.

Det er fortsatt ikke avklart om Larvik får eliteserielisens neste sesong. Klubben kan bli flyttet ned i 1. divisjon. Fristen for å søke eliteserielisens går og 30. april.

– Etter dette vil eliteserienemnda bruke tid på å behandle alle søknadene. Avgjørelsen er derfor ikke klar før om noen uker, melder Håndballforbundets leder for Media- og kommunikasjon, Lars Hojem Kvam.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder