FINALE-JUBEL: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal hadde mye å juble for. Til høyre Kari Brattset, som storspilte mot sin gamle klubb, mens Csenge Fodor er til høyre. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Vipers-forbannelse etter stortap: – Vi driter oss ut

BUDAPEST (VG) (Vipers-Györ 22–31) Finalehåpet ble knust til pinneved i løpet av bare et kvarter. Vipers var forbannet etter kjempetapet mot Györ. Nora Mørk markerte seg umiddelbart da hun fikk sjansen for Champions League-favoritten.

– Vi snakket om det i pausen: Vi driter oss ut. Det virket ikke som vi hadde noe å gjøre her i 1. omgang, sier Emilie Hegh Arntzen.

– Vipers har blitt spilt helt ut av hallen, sa Viasat-kommentar Gunnar Pettersen ved pause. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad var så forbannet at han droppet å snakke med kanalen.

– Vi bommet totalt på mye av det vi planlagt, sier Vipers-treneren og bekrefter at han ble sint.

– Det er klart vi var forbannet, sier Katrine Lunde. Nå blir det bronsefinale mot franske Metz søndag.

Gjekstad måtte ty til to ganger time out det første kvarteret. Men ingen ting hjalp. Györ var minst en klasse bedre enn Vipers og gikk til pause med ledelse 18–8.

les også

Tidenes søsterdueller: – Vi deler ingen hemmeligheter

Kristiansand-laget var plassert i søndagens bronsefinale allerede i god tid før pause Laszlo Papp Arena.

Katrine Lunde reddet syv skudd og presset en straffe i stolpen- Årets keeper i Champions League var den eneste Vipers-spilleren på nivå. Henny Reistad og Linn Jørum Sulland for seks av de åtte målene, men varierte de også.

For Györ herjet med de norske mesterne. Kari Brattset sa takk for sist til sin gamle klubb med å sette inn fem strake mål de første 20 minuttene.

– Hun er kremen av kremen på lineposisjon, sier Stine Bredal Oftedal som selvstyrte angrepsspillet. Veronica Kristiansen var glimrende som ren forsvarsspiller i en omgang Vipers bare scoret på to av 13 distanseskudd.

les også

Gjekstad har holdt Henny Reistad kraftig tilbake: – Hun var ganske tom

Fire minutter før pause fikk også Nora Mørk sjansen i angrep. Hun markerte seg umiddelbart med et målgivende innspill til strek og avsluttet med et herlig gjennombrudd til 10-målsledelse.

– Jeg hadde ikke forventet å slippe utpå. Men vi kjørte over Vipers og ville spare noen av jentene. Veldig gøy, veldig gøy, sier Mørk.

Hun jublet som hun hadde vunnet finalen. Det er liten tvil om at Oslo-jenta setter stor pris på å være tilbake på toppnivå etter over ett års skademareritt. Senere i mai gjør hun comeback på det norske landslaget.

2. omgangen ble en transportetappe. Kari Brattset fortsatte scoringsshowet i sin aller første Champions League-semifinale. Hun ble kampens toppscorer med åtte mål på bare 10 skudd.

FULL STOPP: Henny Reistad fikk en alt for tøff jobb mot Kari Brattset (til venstre) og Nycke Groot. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Vipers brukte resten av sin første opptreden på klubbhåndballens største scene til å pynte på resultatet. Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade kom i gang med scoringene og plutselig var ikke franske Amandine Leynaud like god lenger i Györ-målet.

Kari Aalvik Grimsbø entret banen som keeper nummer tre, reddet en stor sjanse fra Malin Aune og markerte med en gang at hun har lyst på å stå en ny Champions League-finale.

Katrine Lunde fortsatte å redde baller på motsatt side. Vipers vant til slutt 2. omgang med ett mål. Men det spilte ingen rolle. Finaledrømmen var for lengst knust.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder