DEBUTANT: Henny Reistad leverte bra i debuten for håndballjentene. Foto: MATTIS SANDBLAD

Henny Reistad traff i første forsøk: – Det var sykt gøy!

TELENOR ARENA (VG) (Norge-Ungarn 25–19) Hun er ikke mer enn 19 år. Men Henny Reistad traff i første forsøk for håndballjentene. Ungarn ble slått enkelt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var sykt gøy! Først og fremst å få sjansen, men at jeg skulle score et mål også. Det var over forventning, sier en lykkelig Henny Reistad til VG.

Debutanten slapp til etter 14 minutter hjemme i Bærum. Forventningene var klare i Telenor Arena. Tenåringen leverte umiddelbart en målgivende pasning til Amanda Kurtovic, fortsatte med sterkt forsvarsspill, før hun satte inn omgangens 12. og siste norske scoring med sitt første skudd for landslaget.

– Det var en følelse utenom det vanlig, beskriver hun.

les også

Reistad (19) er håndballjentenes mest ettertraktede: – Norges største talent

Litt mer ruskete var Reistad da hun fikk sjansen de siste 13 minuttene, men fant etter hvert tonen med Linn Jørum Sulland i angrepsspillet. 34-åringen scoret to i comebacket.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få sjansen så mye. Jeg er veldig fornøyd. det betyr så absolutt mye å få så mye tid på banen. Det er muligheten jeg får for å spille meg inn i laget, sier hun. Reistad legger ikke skjul på hun kjente på nervene.

– Men de andre jentene hjalp meg til å forberede meg på det som kom. Det hjalp, sier hun.

Se høydepunktene fra kampen her:

Keeper Silje Solberg var kampens store norske spiller. Siofok-keeperen reddet hele ni av 14 skudd fra de ungarske spillerne. Tre av redningene kom på straffer. Solberg ble vraket til fjorårets VM og viste med all tydelighet at hun har lyst på en hovedrolle når EM åpner mot Tyskland 1. desember.

– Jeg er klar. Jeg gleder meg. Det er deilig å være tilbake. Det var en enorm skuffelse i fjor. Selv om jeg var langt nede så gjør det deg sterkere, sier Bærums-jenta som imponerte mest av alle. Men hun likte ikke å bli byttet ut i 2. omgang.

– Det var kjedelig å bli byttet ut. Trenerne vil teste ut at vi skal spille begge to, sier hun.

les også

Oftedal roses av legender: - Svært viktig

Solberg forlot banen i 2. omgang med en redningsprosent på 60. Sterkt uansett hvor dårlig det urutinerte ungarske laget skjøt. Norge kan møte Ungarn under hovedrunden i Frankrike-EM.

Også kantspillerne Thea Mørk og Malin Aune markerte seg med fine scoringer, mens Linn Jørum Sulland og Stine Bredal Oftedal misset på straffekastene. Det lignet på missene i VM-finalen.

Veronica Kristiansen fortsatte med en straffebom i starten av 2. omgang. Men da var Heidi Løke kommet på banen for første gang i kampen. Strekspilleren satte umiddelbart inn to mål før hun skaffet en ungarsk utvisning.

– Jeg tenker ikke på sånne ting. Jeg skal bare gjøre mitt beste når jeg får sjansen, sier 35-åringen på spørsmål om hun gjerne også skulle spilt før pause.

les også

Linn Jørum Sulland trodde det var slutt: – Så vondt og håpløst

Løke fortsatte godt assistert av Marta Tomac. Playmakeren fra Vipers gjorde en god figur i en kamp hvor Bredal Oftedal tilbrakte det meste av tiden på benken. Angivelig for å pleie en liten skade. Tomac leverte blant annet to målgivende utspill til venstrekanten med nydelige backhandpasninger.

Malin Aune har hatt en god høst i Vipers. Det fortsatte i Møbelringen Cup. Trønderen på høyrekanten har fått en ny trygghet i avslutningene og blåste inn fire scoringer.

– Det har løsnet og jeg har fått god hjelp av Ole Gustav (Gjekstad), sier hun og sikter til Vipers-treneren som selv som spiller var en høyrekant av toppklasse.

les også

Herrem EM-vraket etter 12 strake mesterskap: – Jækla surt

– Hun har utviklet seg veldig, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Györ-stjernene Veronica Kristiansen har funklet mer enn i denne kampen. Det spilte liten rolle. Norge slo Ungarn oppskriftsmessig selv om forsvarsspillet sank etter pause. Håndballjentene gikk fra seks baklengs før pause til 13 de siste 30 minuttene.

Det bør også bli seier mot Danmark lørdag.

EM-forberedelsene avsluttes med generalprøve mot verdensmester Frankrike søndag. Det blir den store testen for den regjerende europamesteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder