Ristet av seg Mørk-nyhetene med Golden League-seier

HÅNDBALL

(Danmark - Norge 20–25) Amanda Kurtovic blir trolig en nøkkelspiller for Norge i skadefraværet til Nora Mørk. I prestisjeduellen mot Danmark viste hun litt av hva hun har å by på.

Publisert: Oppdatert: 30.09.18 18:59

Få timer etter at den nedslående beskjeden om at Nora Mørk må gjennom en ny operasjon i kneet, og etter all sannsynlighet mister EM i desember, var det duket for prestisjeduell mellom Danmark og Norge i Golden League.

Oppgjøret vant Norge til slutt 25–20, og gikk dermed til topps i firenasjonersturneringen - blant annet etter tidvis godt spill av nevnte Kurtovic.

I skadefraværet til Nora Mørk får trolig en nøkkelrolle på det norske landslaget framover. I lag med Stine Skogrand er hun den naturlige erstatteren for backplassen på landslaget.

I seieren mot Danmark viste Kurtovic, spesielt i førsteomgang, at hun har kvaliteter å bidra med for det norske landslaget.

– Kurtovic har vært aktiv og flink, mens Stine Skogrand tidvis har vært bra, konkluderte TV 2-kommentatorene i pausen.

Kurtovic banket til slutt inn fire av Norges mål.

Søndagens kamp var landslagets siste før EM-troppen tas ut i begynnelsen av november. I tillegg til Kurtovic og Skogrand, er defensivt sterke Silje Waade en opplagt kandidat som erstatter for Nora Mørk. Mørk-skaden kan dessuten åpne opp for at Henny Reistad - som scoret ni mål på sine ti første rekruttlandskamper i Danmark - kan bli tatt ut i EM-troppen.

– Det svinger for mye

Norge tok initiativ fra start av og ledet tidlig 8–5. En svak periode gjorde at Danmark gikk opp i 11–10, men fire kjappe scoringer gjorde at Norge til slutt gikk til pause med 14–12-ledelse.

– Det svinger litt for vår del. Vi ønsker selvsagt å framstå både mer stabile både offensivt og defensivt, fastslo Norge-assistent Mia Hermansson-Högdahl overfor TV 2 i pausen.

I andreomgang hadde Norge stort sett kontroll på det som ble et målfattig og litt rotete oppgjør.

Norge lå foran hele veien, og vant til slutt 25–20.

– Det viktigste er prosessen. Jeg synes vi er litt rufsete i returene og forsvarsspillet, men jeg synes vi spiller oss opp. Bortsett fra avslutningene. Vi må score flere mål, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Her kan du lese mer om