UVISS FREMTID: Hverken Isabel Blanco (til venstre), Karoline Dyhre Breivang, Tine Stange eller Linn Jørum Sulland har kontrakt med Larvik etter denne sesongen. Den økonomiske krisen kan gjøre at klubben ikke fortsetter med noen av dem. Her jubler kvartetten for cupgullet i 2013. Foto:Frode Hansen,VG

Varsler om konkurstrussel - åtte spillere står uten kontrakt neste sesong: Larvik tvinges til å ta dramatiske grep

Svært mye skal skje om Larvik skal gå konkurs eller forsvinne fra Champions League. Men forandringene blir store. Både på leder og spillersiden.

 • Jostein Overvik (kommentar)

Artikkelen er over fem år gammel

Konkursnyheten er først og fremst et kraftig rop om hjelp. Ikke et varsel om opphør. Klubbens leder, Thor Edvard Mathisen, mener LHK mangler fem millioner kroner for å få varig stabil drift. Det kan bli vanskelig innen 20. februar, som er satt som D-dag.

Kommentar: Jostein Overvik Foto:VG,VG

For mange av spillerne kommer D-dagen allerede kommende tirsdag. Da møtes klubbledelsen for å diskutere fremtiden til åtte på utgående kontrakt: Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland, Isabel Blanco, Tine Stange, Tine R. Albertsen, Lise Løke og Sofie H. Lund.

Med andre ord risikerer en stor del av den norske håndballhistorien å forsvinne ut. Det kan ende med at Larvik ikke kan beholde noen av dem.

Trener og sportssjef Ole Gustav Gjekstad er allerede inne i sine siste måneder. Han er erstattet som trener, men Tor Odvar Moen overtar ikke hele hans managerrolle.

Direktør Bjørn Gunnar Brun Hansen er sykmeldt. Det er usikkert hvordan klubben skal ledes videre.

Midt oppe i alt dette skal laget prestere i Champions League. Det sportslige grunnlaget kunne nesten ikke vært bedre foran det første møtet i hovedrunden i Champions League – mot regjerende mester Györ – søndag.

Det hadde vært ulikt disse jentene å reagere med å levere dårlig i kampene. Det skjer neppe. Men det er utfordrende at en stor del av troppen ikke vet om de er ønsket med videre. Spørsmålene er naturligvis også flere for spillerne som har kontrakt også neste sesong.

Det er jo ingen selvfølge at Larvik får beholde en juvel som Nora Mørk i flere sesonger fremover.

Klubben har feilet stygt i satsningen på eget lekeland og kaller sine egne disposisjoner amatørmessige. Det vekker ikke tillit og tvinger frem endringer i ledelsen.

Men Larvik kommune har i flere omganger vist at de bryr seg om byens stolthet. Sist uttrykt ved i høst å gi et lån på fire millioner kroner etter regnskapsfeilen som ble avslørt sist sommer. Klubben har også skaffet seg en i håndballsammenheng bred base av sponsorer.

Det er vanskelig å tro at Larvik går til grunne. Men forandringer blir det helt klart. Mye skal skje om de ikke til sammen svekker klubben. Det kan gi offensivt drevne konkurrenter som Glassverket og Kristiansand Vipers en gyllen mulighet å kutte inn på det enorme forspranget.

Men neppe før neste sesong.

Mer om

 1. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Larvik er reddet fra konkurs

 2. Dette kan være farvel med Larvik

 3. Larvik møter Viborg midt i den økonomiske krisen: Hammerseng: – Det gagner ikke oss å tenke på alt som går til helvete

 4. Elverum gjør millionbutikk av sluttspillsuksessen

 5. Gunnar Pettersen og Våg Vipers ligger langflate etter Katrine Lunde: Bryter med Györ - tar en sesong til ute

Fra andre aviser

 1. Larvik-sjefen om ryddesjauen: - Vi kommer ikke til å bli dårligere

  Aftenposten
 2. Lunde tror på suksess i Russlands nye storklubb

  Aftenposten
 3. Vipers varsler ekstraordinære signeringer: – Disse stjernene blir ledige på markedet

  Aftenposten
 4. Den enorme forskjellen som er Vipers sin store utfordring: – Kan ikke sammenlignes

  Aftenposten
 5. Larvik-treneren før nytt stormøte: – Vi har noe Vipers mangler: Kultur og tradisjon

  Aftenposten
 6. Gerrard om finalen hvor flere hundre millioner står på spill: - Kampen som definerer Liverpools sesong

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder