KOMMER I KVELD: Her jubler Ida Alstad etter en scoring mot Polen i fjorårets EM. Nå skal hun være med i resten av VM-sluttspillet - i alle fall som en del av troppen.
KOMMER I KVELD: Her jubler Ida Alstad etter en scoring mot Polen i fjorårets EM. Nå skal hun være med i resten av VM-sluttspillet - i alle fall som en del av troppen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Hergeirsson om innkalte Alstad: – Lettere for en slik spiller å steppe inn

HÅNDBALL

KOLDING (VG) Rutinerte Ida Alstad (30) har to EM-gull, VM-gull og OL-gull. Nå hentes den rutinerte forsvarskjempen inn for å hjelpe Thorir Hergeirsson (51) og resten av landslaget til en ny medalje.

Publisert: Oppdatert: 14.12.15 19:37

Etter at Mari Molid ikke kunne spille gårsdagens åttedelsfinale mot Tyskland, ble det besluttet at det var behov for en ekstra spiller. I dag tidlig ble det klart at Byåsen-spiller Alstad kommer inn i troppen.

– Vi har fortsatt en usikkerhet rundt Molids kne, så vi henter for sikkerhets skyld inn Alstad. Vi finner ut i morgen om Molid er aktuell for onsdagens kvartfinale. Ida kommer i kveld, og er klar, sier Hergeirsson på dagens pressekonferanse.

Hammerseng om Montenegro: – De er tøffe i trynet

– Det blir veldig bra å få Ida med. Hun er en god spiller og en fantastisk person. Jeg håper Mari (Molid) blir bra og kan spille, men hvis ikke så er Ida en veldig god erstatter, sier Heidi Løke til VG.

Alstad ble stygt skadet i romjulen i fjor da hun som FC Midtjylland-spiller rev av akillesen i en kamp. Da hadde hun nettopp vært forsvarssjef og hjulpet Norge til EM-gull i Ungarn. Nå er Alstad tilbake i Norge, og skal spille for moderklubben Byåsen de neste sesongene.

VG-børsen: Slik spilte de mot Tyskland - enig?

Spilte på rekruttlaget

Da VM-troppen ble tatt ut i november var ikke Alstad blant de utvalgte, men hun har vært i den såkalte brutto-troppen. Landslagstreneren forklarer vrakingen av Alstad i hovedtroppen slik:

– Jeg følte ikke på det tidspunktet at hun var der hun burde værte. Det har gått veldig fort etter skaden, men så stoppet det litt opp i høst. Vi følte totalt sett at det var andre foran henne. Hun har trent godt den siste måneden, og var i bra form for rekruttlaget i Møbelringen Cup.

– Hun kjenner gamet, vår filosofi og spillerne. Det er jo lettere for en slik spiller å steppe inn når det trengs. Men det er i første rekke de vi allerede har tatt ut som skal spille, sier Hergeirsson.

– Med stigende motstand, så øker viktigheten av et godt forsvar. Sånn har det vært lenge. Det så bra ut i går, og jeg er sikker på at vi skal klare å utvikle det forsvarsspillet videre, sier Hergeirsson.

Montenegro er store favoritter i kveldens åttedelsfinale, og vinneren av den kampen møter Norge i kvartfinalen i Kolding onsdag kveld.

Her kan du lese mer om