FERDIG: Frank Løke er ferdig på landslaget etter brudd på interne regler under VM i Sverige. Foto: Scanpix

Løke: - Latterlig at jeg ble kastet ut

Hedin: - Drakk alkohol etter middagen og var oppe hele natten

(VG Nett) Frank Løke er overrasket over at han ble sparket ut av håndballandslaget etter at han skal ha brutt alkoholreglementet. Det ler landslagssjefen av.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Frank Løke ble onsdag sparket ut av VM-troppen i håndball etter brudd på interne regler. Etter en sponsormiddag tirsdag kveld, samlet Løke og flere spillere fra både Norge og andre nasjoner seg på et hotellrom. Løke og en av de spanske spillerne vekket blant annet en annen spansk spiller og hoppet i sengen hans.

Løke hevder det ikke ble drukket alkohol etter at middagen var over, og at han under middagen satt ved samme bord som landslagssjef Robert Hedin.

- Jeg satt på samme bord som Robert Hedin under middagen. Han kunne bare sagt ifra om han mente jeg hadde drukket for mye alkohol, sier Løke til TV2.

- KUNNE SAGT FRA: - Robert Hedin kunne sagt ifra hvis han mente jeg drakk for mye under middagen, sier Frank Løke. De to satt ved samme bord tirsdag kveld. Foto: AP

Pressemelding

Torsdag kveld sendte han ut en pressemelding, hvor han sier at han bare tar selvkritikk på ett punkt, og det er ikke for å ha brutt alkoholreglementet.

- Det eneste punktet jeg tar selvkritikk på er at jeg skulle gått rett i seng da jeg kom tilbake på spillerhotellet, skriver Løke.

Men han har lite til overs for avgjørelsen.

- Hvis jeg som 31 år gammel skal bli kastet ut av landslaget på grunn av leggetid, synes jeg det er latterlig. Det er typisk norsk. Det hadde ikke skjedd noe annet sted, sier strekspilleren til TV 2.

Og han er kritisk til måten han er blitt behandlet på.

- Det er ti mann i lederteamet og det er ikke én som har ringt eller sagt noe som helst. Vi har med idrettspsykologer og folk som skal gjøre ditten og datten og de bryr seg ikke en dritt. Det synes jeg er helt latterlig.

HAR RINGT: Hovedleder for herrelandslaget, Espen Karlsen, sier de har prøvd å få tak i Frank Løke på telefon - uten hell. Foto: Håndballforbundet


Landslagstrener Robert Hedin ble intervjuet av TV 2 etter torsdagens seier over Serbia. Han begynte å le da han hørte at Løke ser på episoden som en bagatell.

- Han mener det er en bagatell? Det er vel delte meninger om det. Det er absolutt ikke tillatt å drikke alkohol på natten og være oppe hele natten. Vi vil vinne og bli bedre, og vi blir ikke bedre av slikt, så derfor er det helt uaktuelt, sier Hedin, og fortalte videre at landslagsledelsen vet at Løke drakk alkohol etter sponsormiddagen.

- Har tatt kontakt

Hovedleder og pressetalsmann Espen Karlsen sier at landslagsledelsen har gjort en rekke forsøk på å nå Løke.

- Vi har gjentatte ganger ringt Frank og sendt SMS-er, og det kommer vi til å fortsette med for å få kontakt med ham etter at VM er ferdig. Vi har snakket med flere i hans familie, men ikke fått kontakt med Frank, sier Karlsen til VG Nett.

Han vil ikke kommentere hvorvidt brudd på alkoholreglementet er en del av årsaken, eller gå i detalj på hva som skal ha skjedd.

- Det var hans oppførsel på hotellet om nattet som brøt med våre spilleregler. Sammen med Franks historikk og tidligere oppførsel, så var begeret fullt og dette ble konsekvensen, sier Karlsen, og forteller at laget ikke har mottatt noen klager på Løkes oppførsel.

Her er pressemeldingen i sin helhet:

Hei!!!

Jeg synes det er trist at jeg er har blitt sparket ut av laget for en mindre forseelse. Jeg syntes det er merkelig at jeg blir beskyldt for brudd på interne alkoholregler, når det var landslagets ledelse med Espen Karlsen i spissen som stod for «sponsormiddagen». Hele laget samt sponsorer og landslagets ledelse var invitert på middag.

Jeg satt faktisk hele kvelden, når det ble konsumert alkohol, på bord med Hedin og Karlsen eller ved nabobordet med sponsorer. Jeg hadde en veldig hyggelig tone med sponsorene og jeg tror de hadde det hyggelig også.

Jeg syntes det er underlig at NHF nå fremstiller det som, at jeg har brutt alkoholreglene. Det eneste punktet jeg tar selvkritikk på er at jeg skulle gått rett i seng da jeg kom tilbake på spillerhotellet.

Jeg ble sittende på ett rom med 15-20 landslagsspillere fra flere nasjoner, også norske. Det var en hyggelig tone men det ble ikke konsumert alkohol. Sammen med noen av de spanske landslagsspillerne gjorde jeg noen morsomheter, som blant annet å vekke flere sovende spanske landslagsspillere.

At dette fører til utestengelse fra landslaget under Hedin som sjef synes jeg er urimelig. Min rolle i laget var også avgjort i forhold til min skade og spilletid i den siste kampen.

Det er utrolig trist at jeg skulle få en så dårlig behandling etter 11 år og over 180 kamper med flagget på brystet. Og dette pga at jeg ikke overholdt leggetiden. Uansett ønsker jeg gutta på laget lykke til videre med kvalik og eventuelt EM i Serbia neste år.

Frank Løke

VG Nett kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder