Håndballgutta slo Island etter tett fight

HÅNDBALL

(Norge - Island 31–28) Et ungt, islandsk landslag ga Norge kamp til døren, da unge Kristian Sæverås (21) sto frem i Norge-buret.

Publisert: Oppdatert: 05.04.18 20:16

Landslagssjef Christian Berge sa til handball.no at uttaket til Golden League-turneringen handler om å gi de unge sjansen, og at resultatene ikke er hovedfokuset.

Og 21 år gamle Kristian Sæverås (Malmö HK) grep virkelig sjansen mellom stengene, da han kom inn for Torbjørn Bergerud etter snaut 20 minutter. I første omgang reddet han sju ganger på elleve skudd mot seg. Etter kampen ble han kåret til Norges beste spiller. Dette var Sæverås femte landskamp, og kan fort ha vært gjennombruddet.

– Dette ble drømmedebuten, i hvert fall i første omgang. Det var litt dårligere i andre omgang, men alt i alt er jeg fornøyd. Jeg var litt nervøs, men grua meg ikke til å spille, sier Sæverås til TV 2 etter kampen.

Norge startet best, og fikk tidlig en tre-måls ledelse, men da kvarteret var spilt sto det 7–7 og Island var à jour. Derfra og ut fulgte lagene hverandre tett, men Norge dro seieren i land til slutt.

– Norge sliter seg til 31 - 29 over et ungt og urutinert islandsk lag, der Berge, i sin første landskamp etter EM, brukte en del av nykommerne, oppsummerte TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli etter kampen.

Dette var den første kampen i Golden League-turneringen. Håndballgutta skal også møte verdensmester Frankrike på lørdag og OL-mester Danmark på søndag.

Her kan du lese mer om