NEDTUR: Elverum og trener Michael Apelgren tapte mot Kolstad i kveld. Her fra en kamp i oktober i fjor. Foto: Hallgeir Vågenes

Elverum gikk på sluttspillsmell mot Kolstad

Elverum fikk store problemer mot Kolstad i den andre sluttspillsemifinalen i håndball og tapte 34-37 etter fire ekstraomganger. Halden tapte 22-25 for Haslum.

 • NTB

Artikkelen er over to år gammel

Dermed må de to duellene avgjøres i en tredje kvartfinalekampen søndag. Det spilles best av tre kamper i mennenes sluttspill.

Seriemester Elverum vant det første møtet mot Kolstad med 20 mål, men fikk det tøft i bortemøtet i Trondheim. Hjemmelaget var i føringen i hele 1. omgangen og var oppe i en tremålsledelse flere ganger på det meste. Kolstad ledet med ett mål til pause,

Det var jevnt i 2. omgang også, og Elverum var ikke i ledelsen før på stillingen 28-27 med snaue seks minutter igjen av kampen.

VG+: Analyse: Slik ender sluttspillet for gutta

Kevin Gulliksen kunne avgjort til 29-28, men misset slik at den andre kampen måtte avgjøres i ekstraomganger. Samme mann hadde to misser i annen ekstraomgang. Med 32-32 måtte det spilles ytterligere to ekstraomganger.

Der var hjemmelaget best og tok hjem seieren med 37-34. Roar Forbord og Kristoffer Østmo scoret begge 7 mål for hjemmelaget, mens Gulliksen hadde 8 mål for Elverum ved siden av alle missene sine.

Haslum tvang fram en tredje kamp i kvartfinalen mot Halden med 25-22-seieren.

Drammen hadde heller ikke særlig problemer med å slå Bækkelaget på bortebane med 30-25. Laget ledet 13-10 etter 1. omgang. Laget avanserte til semifinale med 2-0 i kamper.

Tirsdag tok ØIF Arendal seg til semifinalen med å slå FyllingenBergen 2-0 over tre kamper.

Sluttspillet:

Haslum – Halden 25-22 (sammenlagt 1-1), Kolstad – Elverum 37-34 e.o. (sammenlagt 1-1), Bækkelaget – Drammen 25–30 (0-2).

Spilt onsdag: FyllingenBergen – ØIF Arendal 22-23 (sammenlagt 0-2).

Tredje og avgjørende kamp spilles søndag.

Mer om

 1. Håndball
 2. Norsk håndball

Flere artikler

 1. Pluss content

  VGs analyse: Slik ender sluttspillet for håndballgutta

 2. Elverum tapte i Drammen, gullkampen tetner til

 3. Pluss content

  VG gir deg tabellen og overgangene: Slik blir herrenes eliteserie

 4. Elverum herjet med «vennegjengen» Nærbø

 5. Elverum til sluttspillfinale etter snuoperasjon mot Haslum

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder