Stortalent (18) i VM-troppen: Helt ukjent for Sagosen

PARIS (VG) Christian Berge presenterte i kveld den endelige VM-troppen for herrelandslaget der Alexander Blonz (18) var den store overraskelsen. Også for landslagets store stjerne, Sander Sagosen (23).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg kjenner ikke til ham. Jeg har nok med å følge med på det jeg skal spille selv, sier Sagosen til VG.

– Det skal bli morsomt å få møte ham og lære ham å kjenne, sier trønderen med stor suksess i franske PSG denne høsten.

les også

Avslørte diaré-trøbbel før mesterskapet: – Jeg var livredd

Alexander Blonz, som spiller for Viking i 1. divisjon, blir med i troppen som venstrekant sammen med Flensburg-profil Magnus Jøndal slik VG skrev fredag ettermiddag. Landslagssjefen – med ansvar for alle fem landslag på herresiden – har naturligvis bedre oversikt enn Sagosen på talentet.

– Han er med til VM for å spille. Jeg har fulgt Blonz lenge. Han gjorde et bra junior-EM i sommer og klarte seg veldig bra da han fikk sjansen for rekruttlandslaget i høst. 25 mål på 27 skudd, beskriver Christian Berge til VG.

18-åringen har ennå ikke debutert for det norske landslaget.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, og at det skjer så tidlig kom som et sjokk, sier Blonz til TV3 på direkten.

– Jeg har fulgt han ganske lenge. En spiller med vanvittig treningskultur, som har x-faktor og ønsker å bli en fantastisk håndballspiller. Det kommer han til å bli, forklarer Berge.

les også

Program for håndball VM 2019

Blonz, som har franske aner, skrev denne uken under for Elverum fra neste sesong. Han har herjet for Viking i den nest øverste divisjonen denne sesongen, og står med 74 mål på 12 kamper hittil denne sesongen.

På yngre landslag har han spilt 28 kamper, og notert seg for 96 mål.

– Det blir veldig spesielt å møte spillere jeg kun har sett på TV, forklarte han til TV3 om tankene om å spille VM i januar.

DEBUTANT: Alexander Blonz står uten landskamper, og er sensasjonelt med i Christian Berges VM-tropp. Foto: Elverum Håndball

Landslagssjef Christian Berge presenterte VM-troppen til mesterskapet i januar i TV3s studio i Paris i kveld, hvor kvinnene nå spiller EM, sammen med sin fremste nøkkelspiller Sagosen.

les også

Dette tjener håndballjentene: Keeper-Lunde blant Norges rikeste idrettsutøvere

Pluss content

Der var det blant annet ikke plass til strekspiller og Drammen-profil Joakim Hykkerud eller Kiel-proff Harald Reinkind. Gøran Sørheim og keeper Kristian Sæverås er også ute av troppen som spilte EM i Kroatia i januar i år. Berge tar kun med seg to keepere i troppen.

Christian O’Sullivan (meniskoperasjon) og Gøran Johannessen (tommelbrudd) er begge med i VM-troppen. Men Berge er innstilt på å gi dem tid på bli helt klare – om nødvendig helt inn i mesterskapet. Derfor er Petter Øverby tatt med som en ekstra sikring i midtforsvaret.

– Han har gjort det sterkt for Erlangen i Bundesliga, sier Berge.

Kevin Maagerø Gulliksen og Magnus Fredriksen får som Blonz sin mesterskapsdebut.

VM spilles i Danmark og Tyskland fra 10. til 27. januar. Norges gruppespill og hovedrunde går begge i Herning.

Norge tok sølv i mesterskapet for to år siden.

– Vi sikter på VM-gullet, sa Sagosen til TV 2 etter 43–31-seieren over VM-motstander Østerrike i oktober.

les også

Sagosen skinner i superstjernens fravær

Danmark, Chile, Saudi-Arabia og Tunisia er de øvrige lagene i gruppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder